Legendarisk bestillingsverk er klart for plate

PLATESLIPP: Moddi leverte en fin konsert i 2018. Nå har han spilt bestillingsverket inn på plate. foto: knut utler

PLATESLIPP: Moddi leverte en fin konsert i 2018. Nå har han spilt bestillingsverket inn på plate. foto: knut utler Foto:

BØ: Moddis bestillingsverk til Telemarksfestivalen fra i fjor har funnet veien til plate. Nå har "Like in 1968" ligget ute på en strømmetjeneste nær de fleste av oss.

DEL

– Fjorårets tingingskonserten var ein nydeleg og sterk oppleving som for alvor viste musikkens unike samlande kraft, og var kanskje ein av dei viktigaste konsertane me har hatt på Telemarkfestivalen, skriver dagleg leiar, Kristoffer Mosfjeld i en pressemelding.

Det var på Telemarksfestivalen 2018 Pål Moddi Knutsen framførte konserten "1968. 50 år etter". Tittelen viser til tiden som har gått siden den verdensomspennende kulturelle oppblomstringen som oppsto på slutten av 60-tallet. Moddi ble inspirert av sektiåtternes politiske bevissthet, kreativitet og framtidstro til å lage bestillingsverket.

– Det er det kjappeste prosjektet jeg har hatt. Jeg syntes materialet til konserten ble så bra at jeg dro rett i studio. Det tok under et år fra jeg begynte å skrive sangene til de var ferdig mastret, sier Pål Knutsen i et intervju med Ballade.no.

Stas

Kristoffer Mosfjeld er stolt over at konserten får et nytt liv og når ut til flere enn de som fikk med seg konserten i 2018.

– Det er sjølvsagt stas for Telemarkfestivalen at tingingsverka som festivalen tar initiativ til får vidare liv med plateinnspeling og framføringar andre stader, og med ein såpass profilert og anerkjend artist som Moddi betyr det at musikken frå tingingskonserten – med sin viktige bodskap – kjem ut til publikum i heile verda.

Artikkeltags