Gå til sidens hovedinnhold

- Første gang jeg har sett snø

Artikkelen er over 5 år gammel

BLEFJELL: - Dette er første gang jeg har sett snø, og første gang jeg har gått tur i fjellet. Norsk natur er fantastisk vakker, sier Siriwan Boonum fra Thailand.

Søndag ble hun med søsteren Saovalak Gudbrandstuen og kameraten Jarle Kristiansen fra Skien på tur til Blefjell med Telemark Turistforening og Telemark Røde Kors.

Ifølge en pressemelding, var anledningen var det årlige arrangementet Til Topps, et nasjonalt integreringsprosjekt, der målet er å koble innvandrere og nordmenn gjennom aktivitet og friluftsliv.

 - Jeg liker å gå tur, og har vært med på flere av treningsturene Turistforeningen og Røde Kors har arrangert i år. Det er en fin måte å møte nordmenn på og en fin måte å øve norsk på. Nå kan det være jeg tar med mannen min på hytte til hyttetur, sier Saovalak. Hun er elev ved voksenopplæringen og har snart bodd i Norge i tre år. At søsteren, som akkurat nå er på besøk fra Thailand fikk være med var en ekstra bonus.

- Det er fint å få mulighet til å vise søsteren min hvor flott det er her, sier Saovalak.

75 på tur

Totalt var 22 frivillige turvenner og 53 flerkulturelle fra Skien, Siljan, Seljord, Nome og Bø med på tur, og selv om ikke alle var like fjellvante som Saovalak, gjennomførte alle turen uten større problemer.