Nå har de overtatt enda en restaurant

NYTT SAMARBEID: Daglig leder ved Himmel & Hav, Zirek Suleyman, og eiere av Becks-kjeden, Robert Lind og Hans Aarak, skal blåse liv i restauranten.FOTO: IDA K. HOLM

NYTT SAMARBEID: Daglig leder ved Himmel & Hav, Zirek Suleyman, og eiere av Becks-kjeden, Robert Lind og Hans Aarak, skal blåse liv i restauranten.FOTO: IDA K. HOLM

Artikkelen er over 4 år gammel

Becks-kjeden med telemarkingene Robert Lind og Hans Aarak i spissen, har overtatt enda restaurant.

DEL

Denne gangen har restaurantduoen kjøpt opp bryggerestauranten Himmel & hav i Tønsberg, og innfører sitt nye konsept i mars neste år.

Det begynte i det små med en redningsaksjon på Cafe Osebro i Porsgrunn for 17 år siden. Siden dengang har de åpnet en rekke utesteder.

– Vi ser at Himmel & Hav trenger oppussing og fornyelse, sier daglig leder i Becks, Robert Lind.

– Det er et fint sted med god beliggenhet, men nå ønsker vi altså å blåse litt nytt liv i det, fortsetter han.

Sammen med Becks-partner Hans Aarak overtok Lind Himmel & Hav 1. mai i år. De to eier nå 75 prosent av restauranten, mens de resterende 25 prosentene eies av Himmel & Havs daglige leder, Zirek Suleyman.

Nytt konsept

Ifølge Lind skal restauranten få et nytt image basert på internasjonal tapas.

– Vi ser at dette er veldig populært i Oslo, og tapas i rendyrket form er noe Brygga mangler per dags dato, sier han.

Lind forteller også at restauranten skal bli et uformelt møtested med hjemmekoselig preg, hvor man skal få et nært forhold til det man spiser. Med rimelige retter og stort utvalg, håper han og medeierne også å treffe en yngre målgruppe.

– Den yngre generasjonen bruker utesteder på en annen måte og ikke planlegger så mye når de skal ut å spise, sier han og legger til:

– Derfor skal det være enkelt å komme hit enten man er to, fire eller flere som skal ha mat eller bare treffes for en kaffe.

Stenger midlertidig

Selv om lokalet skal overhales av en arkitekt, forteller Lind at restaurantdelen forblir i første etasje, mens det i andre etasje vil fortsette å være DJ og dansemuligheter.

– Vi er imidlertid i gang med å finne et nytt navn, men kan ikke si så mye om det ennå. Jeg tror uansett et navnebytte er viktig for å signalisere at det skjer noe nytt her, forklarer han.

Himmel & Hav stenger derfor dørene på nyåret og gjenåpner i nytt format i midten av mars.

Ansetter flere

Lind forteller at den langsiktige planen er å øke omsetningen og skape et godt marked hele året, og ikke bare i sommersesongen. For å oppnå dette vil den nye restauranten trenge større bemanning.

– De som jobber her nå følger med på lasset, og vi vil nok også ansette flere servitører og kokker, bekrefter han.

Daglig leder Zirek Suleyman vil fortsatt styre driften av restauranten.

– Zirek kjenner markedet i Tønsberg, noe som alltid er en fordel, forklarer Lind.

Suleyman ønsker ikke å uttale seg til Tønsbergs Blad før den nye restauranten er åpnet.

Artikkeltags