Og ikke nok med det. Bak det andre flygelet i det kjente og kjære NRK-programmet i gullrekka satt nemlig brødrene Emil og Didrik Solli-Tangen.

Som kjent skal Atle Pettersen fra byen innerst i Porsgrunnselva ta over jobben etter Ivar Dyrhaug på nyåret, og dermed var det han som ledet den musikalske moroa på Marienlyst mandag kveld. Dyrhaug har allerede spilt inn sine åtte siste program som sendes i høst.

– Snålt

– Det var jo litt snålt at vi var fem fra Grenland i samme program. Didrik og Emil tok seg av de svulstige balladene, mens vi tok oss av resten, humrer sang- og komikerduoen Lena Barth Aarstad og Jannicke Abrahamsen.

De legger heller ikke skjul på at skravlinga mellom låtene naturligvis gikk på grenlandsk.

– Vi «kosa vårs fælt», selv om vi selvsagt også «tretta» litt med hverandre. For det er jo en konkurranse som skal vinnes.

Duoen, som var på Trond Nagell-Dahls lag, kan ikke si så mye om hvilke sanger de opptrådte med, men forteller om et bredt repertoar, og at det er mye å glede seg til for TV-titterne når programmet dukker opp utpå nyåret.

Litt nervøse i starten

Allerede mandag klokka 14 var de på plass i NRK-bygget for å bli kjent med pianistene og forberede seg. Selve TV-opptakene ble gjort ved 21-tida.

– Vi var litt nervøse da TV-lampene lyste i starten, men det tok ikke lang tid før vi nesten hadde glemt nervene og konsentrerte oss fullt og helt om å synge. Det skal selvsagt Atle Pettersen, som var fantastisk flink til å lede programmet, og det overraskende store oppmøtet av grenlandspublikum ha en stor del av æren for, sier de.

Vi «kosa vårs fælt», selv om vi selvsagt også «tretta» litt med hverandre. For det er jo en konkurranse som skal vinnes.

Lena Barth Aarstad og Jannicke Abrahamsen

Ny pianist

Didrik og Emil delte pianokrakk med Lars Andreas Aspesæter fra Gjerstad i Aust-Agder, som har overtatt etter Gisle Børge Styve. Publikum vil bli godt kjent med Aspesæter allerede i høst.

– Han og Trond har allerede funnet sin sjargong, og krigføringen dem imellom er kjempemorsom. Det var i det hele tatt fantastisk moro å være med, kvitrer sangfuglene.

– Like kjekk som på TV

– Atle er like kjekk i virkeligheten som på TV, og rollen som programleder faller helt naturlig for ham.

Det sier Lena og Jannicke, som ble imponert over hvor flink Atle Pettersen fra Nordbygda var i sin nye rolle.

– Han ledet det på en løssluppen og morsom måte. Kanskje ikke så rart siden han kjente alle oss fra Grenland godt fra før. Han var også med og koret på flere av sangene, forteller de.

Men noe splitthopp, som Ivar Dyrhaug har vært mest kjent for, var det ikke tegn til.

– Nei, hehe, konseptet er nok modernisert litt og Atle vil nok ikke kopiere splitthoppet til Ivar. Han har sin egen stil, sier sangduoen.

Emil og Didrik Solli-Tangen var for øvrig nær ved å ikke rekke TV-innspillingen, da de var forsinket med fly fra Frankfurt, etter sine opptredener i USA de siste ukene.

Feirer 5 år med juleshow

Lena og Jannicke feirer 5-årsjubileum med sitt julebordsshow.

Fra 13. november og påfølgende fem helger blir det masse lun og god grenlandshumor på Parkbiografen i Skien, når Lena Barth Aarstad og Jannicke Abrahamsen nok en gang inviterer til julebordsshow.

– Det blir nok en gang et kortreist julebord, med noen ønskerepriser, men aller mest nytt stoff og nye tvister og roller. Og så vrir og vrenger vi på julesangene på en humoristisk måte. Med andre ord, detta er ikke en julekonsert. Det får andre ta seg av, ler Lena og Jannicke.

Fulle hus

De har opplevd fulle hus på nesten alle juleshowene sine, og regner nok en gang med å fylle opp salen med  220 spisegjester hver fredag og lørdag, i tillegg til de 100 setene på galleriet til publikummere som bare ønsker å se showet.

– Vi legger som vanlig opp til en helaften hvor bedrifter og privatpersoner kan komme og ha sitt julebord. Det starter med matservering. Så går vi på scenen og underholder i halvannen time, etterfulgt av dessert og en DJ som spiller opp til dans. Så det holdes gående til over midnatt ja, forteller komikerduoen.

Tuppen og Lillemor

De kan allerede nå røpe at det blant annet blir gjensyn med karakterene «Tuppen og Lillemor» fra 1912, og hvordan de kranglet den gangen i forhold til dagens ungdom som har mange sosiale plattformer å krangle på. Hvis du vil se hvordan deres nåtid-karakterer Martine Bettina og Martine Aleksandra krangler, så er det bare en ting å gjøre, nemlig kjøpe billetter til «Lena & Jannicke».