Kjempefest for Barnas dag

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Barnas dag har bursdag og det ble markert med både kaker, ballonger og bursdagsgjester.

DEL

Temaet  for årets feiring var «Hurra for Barnas dag gjennom 70 år» og mange i opptoget hadde valgt å kjøre bursdagstema for feire jubileet.

Se bildeserie til høyre i saken.

Derfor var det et vell av ballonger, klovner, hatter og kroner. Det var også store kaker, sågar med «levende» lys på. Noen av bursdagspakkene kom også gående på to bein.

Andre hadde valgt å gå 70 år tilbake i tid, for å minnes da den hyggelige tradisjonen ble startet i Porsgrunn, og kom ikledd tidsriktige kjoler, bluser og hatter.

Siden det var jubileum var det også flere som valgte å hylle en av dem mest markante figurene i byen, nemlig «Verdenskongen» Thor Willy Nystrand. Og her stilte både barn og voksne i mørk uniform og med ringlende medaljer på brystet, noe Verdenskongen selv, som vanlig marsjerende først i toget, nok satte pris på.

Les også: - Akkurat det jeg ønsket meg

Som seg hør og bør var det også korpsmusikk, liv, sang og dans i opptoget, og både barn og voksne gjorde sitt beste for å skape liv.

Stakk av med førstepremien

På tross av at barnehagen brant ned tre uker før Barnas dag greide Frednes barnehage å bli klare til den store dagen. Der stakk de i tillegg av med førstepremien.

Det ble jobbet på spreng for å bli ferdig i tide, men likevel strålte barn og voksne fra Frednes barnehage i paraden. Vestsiden og kirketjernet barnehage skulle egentlig gå først dette året, men hadde gitt bort plassen til Frednes.

Og de gulkledte som hadde jobbet så hardt for å bli ferdige i tide gjorde seg bemerket.

Les også: Alt var klart til Barnas dag - så brant barnehagen

Det var ordfører Robin Kåss som fikk dele ut den gjeve prisen.

Målløse

- Vinnerne har klart å tolke temaet på en god måte. De har lagt ned masse arbeid, det hele er godt gjennomført og med topp stemning. De er virkelig verdige vinnere, og særlig når vi vet at de måtte gjøre alt på nytt etter at barnehagen deres brant ned, så Kåss.

Og det var en rørt gjeng som fikk komme opp på scenen for å motta en pris på 6000 kroner.

- Det har aldri vært noe viktig for oss å vinne, men å delta for ungenes skyld. Men det er jo selvfølgelig kjempegøy. Vi ble litt målløse, sier lederen for Barnas dag-komiteen i Frednes barnehage, Kari Beathe Øverjordet.

Andreplassen gikk til Vestsiden og kirketjernet barnehage, som hadde en bursdagsfest uten like, med klovner, kaker og ballonger. Tippen barnehage stakk av med tredjeplassen, med sitt Fost-tema, mens Eidanger pike- og gutterkorps sikret seg Sjarmørprisen, etter et publikumsfrieri uten like.

Artikkeltags