Bygde drømmehuset – Nå har de fått pris

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Yvonne Aasbø og Einar Nielsen flyttet fra oslogryta og bygde drømmehuset på Ekstrand. Nå har de fått Bamble kommunes byggeskikkpris.

DEL

Huset i Ulstrupveien med panoramautsikt ut mot fjorden er tegnet av Børve og Borchsenius og er oppført av de lokale snekkerne, Brødrene Nilsen byggmesterfirma DA, ved Morten og Stian Nilsen.

– Dette huset er råflott og planlagt ned i minste detalj. Det er planlagt for å bo i et helt liv og det er brukt miljøvennlige materialer. Huset tar også hensyn til omkringliggende bebyggelse. Når de i tillegg har brukt lokale håndverkere fra Bamble blir det jo ikke bedre enn det, sier juryen.

Einar Nielsen tok imot prisen under en pause i kommunestyret på Halen gård torsdag.

– Klart det er gøy. De kikket på huset vårt i fjor en gang, men da hørte vi ikke noe mer. Det ble derfor en stor overraskelse da vi fikk invitasjon til prisseremoni nå, sier Nilsen.

I tillegg til diplom og blomst følger det 10 000 kroner med byggeskikkprisen.

Prisdryss

Det ble en ekstra spesiell torsdag formiddag for mange flere også. Alice Werswick, Ingrid Kristine Ehmke Wangen og Sara Glenna Arntzen i jentegruppa Tocamos trodde de bare skulle underholde med et par sanger, men gikk fra Halen gård med bevis på at de fikk kommunens barne- og ungdomspris.

Kaisa Gromstad Ulstrup fikk kommunens idrettsstipend. 14- åringen har for lengst markert seg som et stort talent innen trampett og er nå også invitert til juniorlandslagssamlinger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ILDSJEL: Per Asdal har i over 50 år lagt ned en stor innsats for skigruppa og fotballen i Bamble IF.

ILDSJEL: Per Asdal har i over 50 år lagt ned en stor innsats for skigruppa og fotballen i Bamble IF.

Kommunens frivillighetspris gikk til Per Asdal for særskilt innsats i over 50 år som trener og tillitsvalgt innenfor skisporten og fotball. I tillegg er også Asdahl en av kommunens gledesspredere innenfor sang og musikk.

19 år gamle Åsmund Soldal omtales som et uvanlig stort musikals talent innenfor slagverk og fikk kommunens kulturstipend.

Stor forfatter

Ivo de Figueiredo, oppvokst i Langesund, men nå bosatt i Oslo, har fått både Brageprisen for boka «Fri mann» (2002) og Språkrådets språkpris (2016) for sitt forfatterskap. Nå kan han også notere Bamble kommunes kulturpris for forfatterskapet generelt og boka «En fremmed ved mitt bord»

– Jeg får si som vi gjør her i Bamble «det er møe en ska mellom her i livet», sa de Figueiredo og takket varmt for prisen.

Artikkeltags