Gå til sidens hovedinnhold

Samlet inn 132 000 til flyktninger

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Det var mange som gjorde et kunstkupp under søndagens auksjon til inntekt for syriske flyktninger, der det i alt ble samlet inn 132 000 kroner.

Alle parter var nok fornøyde etter den store kunstauksjonen søndag. Det var nemlig store muligheter for å gjøre gode kunstkjøp under auksjonen. Og beløpet går i sin helhet til Flyktningehjelpens arbeid i Syrias naboland.

Les også: Kjente kunstnere har donert 167 bilder til auksjonen

– Jeg er fornøyd. Alt har egentlig gått etter planen, sier arrangør, Vibeke Lillefjære.

Billig

Det var i alt 147 kunstnere som bidro med verker til auksjonen, og det var mulig å få fatt på både malerier, tegninger, fotokunst, trykk og mye annet, fra et stort spekter av norske kunstnere.

Og det var heller ingen grunn til å frykte for en dramatisk slanking av lommeboka, for her var det nemlig fullt mulig å gjøre svært gode kunstkjøp.

Noen av bildene gikk for så lite som 100 kroner, mens noen få av verkene innbrakte flere tusen.

– Det var et veldig stort spenn, bekrefter Lillefjære, som legger til at hun skulle ønske flere hadde våget å legge inn bud.

– Det var flere innom og kikket, men folk har en forestilling om at kunst er så veldig dyrt. Men her var det masse muligheter til å gjøre skikkelige kupp. De prisene vi fikk var jo bare helt galskap. Egentlig kunne vi glatt ha fått inn tre ganger så mye. Hadde folk visst om dette så tror jeg mange flere hadde kommet, sier hun.

Bidrag

Men initiativtakeren understreker at hun likevel er fornøyd med resultatet.

– Det viktigste er å få satt søkelyset på den viktige saken, og det har vi greid nå. Og så har vi jo fått inn 132 000 kroner som vi kan overlevere til Flyktninghjelpen.

Kunstneren mener at innsatsen som har blitt gjort i forhold til den dramatiske situasjonen for de syriske flyktningene er for dårlig. Derfor bestemte hun seg for å ta saken i egne hender.

– Men det har jo vært utrolig mye arbeid, så jeg er glad for at vi er ferdige nå.

Bildene har hun mottatt fra kunstnere fra hele landet.

– Noe av det beste er jo at jeg slipper å sende noen av bildene tilbake. Det ble noen få igjen som vi ikke fikk solgt, men dem kjøper jeg selv.

– Marerittet ville vært å bli sittende inne med 80 bilder, så det er jo en stor lettelse å slippe.

Tre hver

Det fine høstværet søndag gjorde nok også sitt for at de store hordene uteble fra auksjonen. For, som auksjonarius Geir Tangen påpekte, så var det nok bilder til at alle kunne kjøpe tre hver.

Blant dem som hadde sikret seg, var Nina Grotnes. Hele fem bilder fikk bli med hjem denne ettermiddagen.

– Noen av dem hadde vi bestemt oss for på forhånd, men det ene var et impulskjøp, som jeg for øvrig er veldig fornøyd med. Det var jo veldig fint å få flotte bilder til en sånn pris, samtidig som vi bidrar til en god sak, fastslo hun.

Nå skal de fem nye bildene pryde leiligheten i Berlin, mens de 132 000 kronene snart er på vei for å hjelpe til der det trengs mest.