Tess er årets telemarking i «Alt for Norge»

Teaser av årets sesong av realityprogrammet Alt for Norge.

Artikkelen er over 5 år gammel

CALIFORNIA/TELEMARK: For sjette året på rad skal 12 amerikanere innta Norge for å finne tilbake til sine røtter. Og blant dem er Bamble-jenta Tess Roholt.

DEL

Roholt bor og studerer i California, men har røttene sine i Bamble. Av TV Norge beskrives hun som en artig jente som driver med alt fra teater, el-harpe til operasang.

Bamble-jenta er ikke den første deltakeren fra andre siden av Atlanteren som deltar i realityprogrammet «Alt for Norge». I løpet av seks sesonger har både innspillingen av serien funnet sted i fylket, og en av deltakerne har røtter i Telemark.

Norge var utrolig, og jeg møtt så mange fantastiske mennesker, skriver hun om sitt opphold og deltakelse i «Alt for Norge», på sin egen Facebook-profil.

I den sjette sesongen som vil rulle og gå på TV Norge fra og med søndag 6. september skal nok en gang 12 eventyrlystne norsk-amerikanere gi alt for å møte sine norske røtter.

Krigshelter

En av oppgavene i årets sesong er å virkelig bli kjent med norsk krigshistorie, og hva passer da bedre enn å rekonstruere Tungtvannsaksjonen på Rjukan.

- Norge er jo så mye mer enn bare brunost, bunader og turglade blidfiser. Vi har også noen temmelig merkverdige tradisjoner her i dette landet vårt. I år skal deltakerne blant annet lage sakte-TV med strikking på Bergensbanen, rekonstruere tungtvannsaksjonen på Rjukan, hoppe på ski og overleve 24 timer i villmarken under oppsyn av Jegertvillingene, sier programleder Henriette Bruusgaard.

Glad-tv

Serien er har blitt nominert til Gullruten for beste realitykonkurranse, og er ifølge TV Norge et av de mest populære programmene på kanalen. Programlederen lover mye følelser og glede også denne sesongen.

- Alt for Norge er tuftet på noe ekte og deltakerne har en genuin motivasjon for å finne ut mer om sine norske røtter. Dessuten er amerikanerne utrolig lite selvhøytidelige og byr på seg selv, og sånne folk blir man lett glad i. Det blir som alltid galskap og mye latter, og deltagerne i år er muligens de beste vi har hatt noensinne. Jeg tror aldri jeg har sett noen falle på rumpa i hoppbakken med et så stort smil om munnen, avslutter Bruusgaard.

TA forsøkt å komme i kontakt med Roholt uten å lykkes.

Artikkeltags