- Det føltes som å komme hjem

Teaser av årets sesong av realityprogrammet Alt for Norge.

Artikkelen er over 4 år gammel

CALIFORNIA/TELEMARK: Tess Roholt hadde ingen planer om å melde seg på «Alt for Norge», men ble overtalt i siste liten.

DEL

Søndag så 457 000 seere  Roholt og 11 andre norsk-amerikanere i premieren av «Alt for Norge» på TVNorge. TA har tidligere omtalt at Roholt, som har røtter i Bamble, deltar i den sjette sesongen av realityserien.

– Bunadshatten av for våre fantastiske og fargerike norsk-amerikanere, dette er en knallåpning på sesongen. Det er noe magisk med disse norskættede amerikanerne som er så utrolig tørste etter kunnskap om sine norske forfedre og landet de stammer fra. De gir oss både latter og tårer, og det er kanskje derfor så mange seere er trofaste mot programmet, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Fetter meldte seg på

Det få kanskje visste var at hun egentlig ikke hadde planer om å melde seg på den populære tv-serien.

- Jeg meldte meg på Alt for Norge i site liten, faktisk. Min fetter hadde hørt av showet og meldte seg på i fjor. Da jeg så alle de opplevelsene vi ville komme til å oppleve som deltakere, og mulighet for å møte vår familie i Norge, ønsket jeg å søke, forteller hun til TA og legger til:

– Jeg elsker livet, og hadde stor tro på at dette var verdt å dele. 

Oldefar fra Bamble

På tidlig 1900-tallet tok oldefaren til Roholt seg over Atlanteren, og bosatte seg i statene. Han var, ifølge oldebarnet, en fotograf. Noe som ikke var like alminnelig på den tiden, som det er nå.

– Jeg likte det faktum at han var modig nok til å argumentere for seg på en kunstnerisk måte. Det er noe jeg kan kjenne meg igjen i, da jeg i fjor kjørte til andre siden av landet for å forfølge drømmen min om en mastergrad i dramaterapi, forteller hun om studiene som benytter teaterteknikk for mental helse.

Visste ikke mye

I forkant av norgesturen visste ikke Roholt mye om Norge og hennes røtter i Bamble og Telemark. Det eneste hun visste var at forfedrene bodde ved en fjord som ble beskrevet for utsøkt vakker. Utover det hadde hun ikke særlig forventinger til oppholdet i Norge.

– Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente, men jeg visste at det ville bli et eventyr og at jeg måtte være forberedt på å konkurrere mot andre deltakere.

– Jeg lærte mye av å være i Norge. Ikke bare om Norge, men historien om familien min, og selve landet. Men det mest verdifulle jeg satt igjen med etter oppholdet var det jeg lærte om meg selv. Og hvordan jeg ble utfordret til å kontinuerlig kjempe for, og tro på meg selv. Det var tider da jeg ikke trodde jeg hadde det i meg, men å være så nær der mine forfedre hadde gjort et liv for seg selv, inspirerte meg og ga meg ekstra styrke, forteller hun videre.

Må tilbake

– Hvilke høydepunkt vil du trekke fram fra oppholdet?

– Båndet jeg delte med de andre deltakerne var ganske fenomenalt under hele eventyret. Og jeg tror jeg er ganske tydelig i programmet om hva mine favoritt opplevelser var. Men jeg må si at jeg elsket å bli utfordret til å spille hele tiden, selv om jeg noen ganger ønsket å være litt rampete og kjøre ut i fjordene, selv om vannet var godt under 10 grader.

Roholt er taus når det kommer til hvor langt kun kom i konkurransen, og om hun fikk anledning til å treffe sin familie i Bamble. Men en ting er hun klar på, og det er at hun må tilbake til Norge.

– Ja! Men jeg er ikke sikker på når. Skolen har begynt igjen, så det kan ikke bli noen tur før vinterferien, påske eller sommerferien. Men jeg må absolutt tilbake.

I tillegg til Roholt er det enda en telemarking med i serien som går over ti episoder. Quanzakari DeChiara-Crillion fra Minnesota har røtter i Skien.

Artikkeltags