Lena Barth Aarstads sommershow er et høydepunkt for mange. «Dette tror jeg blir bra», sa en av de som hadde kjøpt billett. Og ja, det var grunn til å glede seg. Etter latterbarometeret å dømme, fenget showet. Sommerlatteren triller lett når telemarkstrioen tryller frem forskjellige karakterer på scenen. «Lena og de», kaller de seg.

«Jeg er Lena, og de er «De», sa Lena, og presenterte Ruben Kvålseth fra Notodden som en type hun fant under Volvoen, iført grilldress. Øst-Telemarks morsomste mann, ifølge Lena. Leif Arild Sanden fra Treungen er født med bunad, mener Lena, da hun presenterte publikum for stereotypiene.

Bård Hoksrud blir av Kvålseth kalt «Bambles store sønn», og parodien slo an. «Det er med meg som med Grenland: begge er omstridt på grunn av mer enn én bom», avsluttet han. Revyen sparker både i Øst-Telemark og Vest-Telemark, og fra Grenland får vi et herlig gjensyn med Gro Anita. Jååådæ ... Nå har hun vært på danskebåten. 13 turer uten å sjekke ut er rekorden. Det er herlig å få lugar, hvis trygda er kommet inn. «Skulle vært skuespiller jeg vet du, da hadde jeg i alle fall sluppet å arbeide». Men det kan hun si: de trailersjåførane er grrrrusomt gjestfrie. Et klart høydepunkt! En tur innom kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn blir det også. Men hvordan uttales Down Town? Det er de ikke helt enige om. I Babbens, eller Leif Arild Sandens, skikkelse blir vi presentert for «Sveinung i by'n» og «Borghild på tur att». Sveinung Myljomtveit er en kjent type for mange, og det spørs om han fikk med seg alle i salen rundt svingene. I en feiende fart tok han publikum med på en aldri så liten road trip i Telemark.

Et øyeblikk av alvor ble det da Kvålseth fremførte sin sang «Asylbarna».

Lars Vik har også bidratt med tekst, og midt i all moroa, lærer vi jammen noe også. «Telemarkshistorien på 6 minutter» er underholdende undervisning, men Øst-Telemarkingen mener det høres mer ut som reklame.

På Kafé K. får vi både oppleve «Kånn tri» og «Kåntritrillingane». Det er lett å le av «Heltene» fra Telemark.

En god sommerlatter forlenger sommeren.

Sommerrevy

Sommerlatter med Lena og de

MED: Lena Barth Aarstad, Leif Arild Sanden og Ruben Kvålseth.

STED: Kafé K. PUBLIKUM: 250.

TERNINGKAST: 5