Solid finaleinnsats, men det rakk ikke helt til topps

Tinndølan var så nære, så nære på å komme opp blant de tre beste.

Tinndølan var så nære, så nære på å komme opp blant de tre beste.

Artikkelen er over 3 år gammel

«Du har tatt slam poetry til et helt nytt nivå» og «Dere gjør folkedans kult». Det vanket rosende ord til telemarkingene i den avgjørende finalen i Norske talenter, men verken Tinndølan eller Marius Abrahamsen havnet øverst på pallen i kveld.

DEL

Da den siste av de tre beste kandidatene skulle utropes, sto det mellom Vilde og Tinndølan, men det ble Vilde som gikk videre til topp tre, og til slutt fikk 13-åringen flest stemmer og vant hele konkurransen.

Det var stor spenning i TV 2s studio i Nydalen i Oslo da den aller siste og avgjørende finalen i Norske talenter gikk av stabelen fredag. 12 finalister kjempet om seieren og 500 000 kroner i premie.

Folkedansgruppa Tinndølan har i årets konkurranse imponert med fartsfull, tradisjonsrik og leken dans. Med felespill og høye hopp har de sjarmert seg hele veien til finalen, melder Tv2.

– Dere gjør folkedans kult, lød beskjeden fra dommerpanelet i kveld.

Deltakerne startet som nummer to og sørget for trampeklapp og god stemning i salen.

– Dette her er så viktig. Dere inspirerer meg hver gang. Dette er så tøft! Det er veldig moderne. Dere setter sjangeren på kartet – jeg elsker det! sa Suleman Malik, som selv er danser.

–  Dette var utrolig moro, vi storkoste oss på scena! meldte gruppa selv å sin Facebook-side etter innslaget.

– Det beste fra Marius

Skiensmannen og poeten Marius Abrahamsen (30) fremførte verket «Kikkakaboom - Kunsten av krig» i finalen. Det beste han har levert til nå, meldte Norske talenter på Facebook etter endt dyst.

– Du har tatt slam poetry til et helt nytt nivå, lød en av kommentarene etterpå.

– Dette var en av de sterkeste tekstene dine. Her ble det utrolig konkret. Jeg er stolt av at du er i finalen. Jeg er stolt over det norske folk, som har stemt deg frem, og som har skjønt at ord er så viktig.

– Dette er så modig, dette er så sterkt. Dette går inn på oss alle sammen, sa Bjarne Brøndbo.

Marius Abrahamsen har kommet seg til helt finalen med politisk og følelsesladet slampoesi. Da han leste opp et politisk dikt under auditionrundene, klarte han til og med å få dommer Brøndbo til å felle noen tårer.

Under semifinalen forrige uke, ble dommerne svært begeistret for nok et sterkt dikt fra Abrahamsen.

Dommerpanelet har denne sesongen bestått av skuespiller og artist, Mia Gundersen, komiker og skuespiller Linn Skåber, danser og Norske talenter-vinner Suleman Malik, og D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo. Programleder har vært Solveig Kloppen.

Artikkeltags