– Han var i en tilstand der det rett og slett var uforsvarlig å gjennomføre showet. Vi måtte ta en beslutning, og det var åpenbart at det eneste riktige var å avlyse showet, sier Lars Fuglevik, seksjonsleder for kultur og kino i Sandefjord kommune.

Komikeren Kristian Valen er på turné med sitt show «Åsted Valen».

Men det ble en kort seanse.

– Det var en skandale, for å si det rett ut, sier Erik Caspersen, som var på showet med kona.

En annen tilskuer, Mathias Hansen, er heller ikke særlig fornøyd.

– Han satt bare og snøvlet den tiden han var på scenen. Det var også flere i salen som ba ham om å snakke mer tydelig, sier Mathias Hansen, som hadde fått billetter til showet sammen med samboeren.

- Jeg må ha hjelp

Lørdag ettermiddag sendte Kristian Valen ut en pressemelding, som blir gjengitt i Stavanger Aftenblad.

I meldingen innrømmer han at han har alvorlige problemer med alkohol og at han trenger hjelp.

«Kristian Valen har den siste tiden vært gjennom en krevende periode. Han erkjenner i dag at dette ikke har blitt håndtert på en god måte – alkohol har blitt en «følgesvenn» som over tid har tatt overhånd.

Jeg innser at jeg må ha profesjonell hjelp for å kunne ta tilbake livet på vegne av min forlovede og jobben er jeg i dag i dialog med helsevesenet med tanke på øyeblikkelig behandling!

Jeg beklager på det aller sterkeste det som skjedde under show i Horten og Sandefjord og den skuffelsen som publikum fikk. Jeg innser nå at jeg trenger hjelp, og jeg vil gjøre alt for å kunne komme tilbake som en ny og bedre Kristian.

Jeg ber om ro og forståelse ovenfor mine nærmeste og meg selv for å raskest mulig komme tilbake. Igjen beklager på det sterkeste! Jeg er flau og lei mg for alle de jeg har sviktet.

Mvh, Kristian»