Gå til sidens hovedinnhold

Gjorde svært store beslag - siktede fengsles i to uker

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Kripos sier at det er tatt svært store beslag av datautstyr og også betydelige beslag av narkotika i aksjonen i Skien og Oslo denne uka.

I en stor enebolig i et boligstrøk i Skien, hvor Kripos blant annet fant en hasjplantasje, jobber krimteknikere fortsatt. Kripos aksjonerte denne uka mot personer de mener har solgt narkotika via det såkalte mørke nettet, hvor kunder og selgere kan operere anonymt.

VARETEKTSFENGSLET

I Oslo tingrett onsdag ble de fire siktede, to skiensmenn på henholdsvis 31 og 29 år og to oslomenn på 30 og 29 år, varetektsfengslet for to uker med isolasjon, slik aktor, politiadvokat Richard Beck Pedersen, ba om. Han begrunnet begjæringene med faren for bevisforspillelse.

Etter hva TA erfarer skal en av skiensmennene ha høyere datautdanning, et fagfelt han også har jobbet med i et større selskap i Norge.

Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen hos Kripos sier at de fire siktede ikke er spesielt kjent for politiet fra tidligere. Hun vil ikke si hvor lenge de har jobbet med denne saken.

SAMARBEID

– Det vi kan si er at vi har samarbeidet med internasjonale politiorganisasjoner og at saken også er et samarbeid mellom flere ulike fagmiljøer på Kripos. Etterforskninga har vært krevende, blant annet på grunn av anonymisering og kryptering, og vi har måttet bruke både tradisjonelle og utradisjonelle metoder for å avdekke kriminaliteten og identifisere de som nå er siktet, sier Dahl Nilssen.

Kripos jobber nå med å finne ut om det kun er snakk om stoffproduksjon i Norge, eller om det også er snakk om import.

– Denne kartlegginga vil bli sentral i etterforskninga framover, sier Dahl Nilssen.