I dag ble denne sett i Telemark for aller første gang

FØRSTE: Her er fotobeviset på det første funnet av dvergtrappe i Telemark. Fuglearten holder vanligvis til i Spania og Frankrike, og østover mot Kaukasus og Asia.

FØRSTE: Her er fotobeviset på det første funnet av dvergtrappe i Telemark. Fuglearten holder vanligvis til i Spania og Frankrike, og østover mot Kaukasus og Asia. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

JOMFRULAND: Det første registrerte funnet i Telemark av fuglearten dvergtrappe ble gjort på Jomfruland i morges.

DEL

– Fuglearten kun observert sju ganger tidligere her til lands, og tre av observasjonene ble gjort i fjor, sier ornitolog Ola Nordsteien ved Jomfruland fuglestasjon.

Det var han som oppdaget den sjeldne fuglen i morges i nærheten av nordenden av Jomfruland, da han var ute på sin daglige morgenrunde.

VILLE SIKRE BEVIS

– Jeg skjønte med en gang hva slags fugleart det var, da jeg plutselig så den 10 meter foran meg på stien ved Kråka. Jeg hadde nemlig sett slike fugler i november, men det var under en ferietur i Spania, forteller Nordsteien.

– Jeg ville sikre meg et bilde av fuglen, som flyttet litt på seg. Jeg sneik meg etter den, og fikk til slutt tatt noen bilder på rundt 20 meters hold, forteller han.

– Det var en god følelse da bildene var sikret. Dette funnet er så sjeldent at det ikke er sikkert at det hadde blitt godkjent uten fotobevis, sier Nordsteien.

STRØMMER TIL ØYA

Etter at funnet ble kjent via Facebook i morges, har det strømmet til med fuglekikkere til øya ytterst i Kragerøskjærgården.

– Det har blant annet kommet en ornitolog fra Østfold ut hit med taxibåt, forteller Nordsteien.

Også tidligere i april var det en førsteregistrering av en fugleart i Telemark, da en pungmeis ble observert i Porsgrunn.

Artikkeltags