Full seier til sønnen i hyttekrangel

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

KRAGERØ: Den eldre kvinnen gikk rettens vei for å få være alene på sønnens hytte i Kragerø i sommer. Hun vant i tingretten, men gikk på en skikkelig smell i lagmannsretten.

DEL

I tingretten ble den yngste sønnen som nå eier hytten dømt til å gi fra seg nøklene til moren i fire uker i skoleferien. Retten kom også frem til at sønnen ikke fikk lov å være på hytten i denne perioden.

Sønnen mente at kravet var helt urimelig og anket saken videre til lagmannsretten. Her har han fått fullt medhold.

FULL BRUKSRETT

Sønnen og moren er enig i at moren har en bruksrett til hytten, men er uenig i omfanget. Moren mener at hun har eksklusiv bruksrett, men det mener lagmannsretten er feil.

LES OGSÅ: Dømt til å låne bort feriehus

Retten mener det er usannsynlig at sønnen ville kjøpt hytten fra moren med så store begrensninger. Dette villle fratatt sønnen muligheten til å bruke sin egen hytte i flere år, heter det i kjennelsen fra Agder lagsmannsrett.

Når bruksretten ikke er eksklusiv mener retten samtidig at det ikke er rettslig grunnlag for å tvinge sønnen til å la moren ha hytten for seg selv i fire uker i sommerferien.

Sønnen har hele tiden tilbudt moren å være på hytten hele sommeren, men hun får ikke tvinge resten av familien ut. 

At konflikten med sønnen gjør det vanskelig for henne å være på eiendommen samtidig som han er der er etter lagmannsrettens syn av det følelsesmessige slaget.

- Vi er tilfreds med denne avgjørelsen og mener kjennelsen er korrekt, sier sønnens advokat Johan Henrik Frøstrup til TA.

MÅ BETALE

I den enstemmige kjenneslen fra Agder Lagmannsrett er moren er også dømt til å betale sønnens saksomkostninger på nærmere 60.000 kroner.

Avgjørelsen i lagsmannsretten kom etter en begjæring om en midlertidig forføyning om bruken av hytta i sommer. Rettsaken om den fremtidige bruken av hytta kommer opp for retten til høsten.

TA har mandag kveld ikke lykkes å komme i kontakt med morens advokat.

Artikkeltags