Bjørnsen til danske Holsterbro

Lars Erik Bjørnsen

Lars Erik Bjørnsen

Artikkelen er over 11 år gammel

KRAGERØ: Kragerøs store stjerne, Lars Erik Bjørnsen (24), blir profesjonell håndballspiller i danske Holsterbro de neste tre årene. Trener og tidligere utenlandsproff, Simen Muffetangen, ville ventet på en større klubb hadde han vært Bjørnsen.

DEL

- Jeg har fått fordøyd dette litt nå, men det er en trist dag, samtidig som det er gøy for Lars Erik. Men jeg mener tidspunktet og valg av klubb er feil. Om ett år har Norge mesterskap på hjemmebane. Det er det perfekte utstillingsvindu, og jeg hadde håpet han var tålmodig og ventet, men det er hans valg og jeg ønsker lykke til, sier Kragerø-treneren, som nå må på spillerjakt.

FANTASTISKE KVALITETER

- Vi må erstatte Lars Erik. Han har vært vår mest stabile utespiller og han har scoret nest flest mål i hele eliteserien. Han har fantastiske kvaliteter, og hvis vi skal ha noe i eliteserien å gjøre, må Lars Erik erstattes, fastslår Muffetangen.

Kragerø får rundt 150 000 kroner for landslagsspilleren som hadde ett år igjen av kontrakten.

Selv får Lars Erik Bjørnsen en grei årsinntekt, trolig et sted mellom 400 000 og 500 000 kroner når han, samboer og to barn slår seg ned i byen som ligger to timers kjøring fra Fredrikshavn.

Team Tvis Holsterbro ligger to runder før serieslutt på en åttendeplass i den danske toppligaen. Bjørnsen gleder seg.

- Dette blir spennende. Samtidig er det vemodig å forlate Kragerø som har blitt hjemmet mitt etter sju år her. Jeg har hatt det som plommen i egget, men har alltid hatt en drøm om å bli profesjonell håndballspiller, sier 24-åringen som opprinnelig kommer fra Bardu.

KOMMER TILBAKE

Han er samboer med en jente fra Kragerø. De har en datter på tre år, og venter en ny datter til sommeren. Det er også meget mulig at Bjørnsen kommer tilbake og spiller for Kragerø.

- Vi har kjøpt hus her, og kommer helt sikkert tilbake. Men når er litt vanskelig å si.

Bjørnsen har sikret seg flere klausuler i treårskontrakten. Blant annet kan kontrakten avbrytes etter et år hvis han og familien ikke trives.

Lars Erik Bjørnsen mener det er på tide å benytte muligheten nå. Han har også vært linket til klubber i både Spania og Tyskland, og sistnevnte kan være et mål på sikt.

- Hvis jeg utvikler meg videre håper jeg den muligheten kan by seg. Men jeg vil ta ett steg av gangen, sier 24-åringen, som også har store landslagsambisjoner.

- Min første drøm var å spille i eliteserien, så å bli utenlandsproff og nå vil jeg spille meg til fast plass på landslaget.

Kontrakten med Team Tvis Holsterbro løper fra 1. mai, og Lars Erik Bjørnsen håper han er ordentlig på plass i Danmark i løpet av sommeren.

Lars Erik Bjørnsen avslutter foreløpig sin Kragerø-karriere med de to sluttspillkampene mot Drammen.

Og 24-åringen har stor tro på Kragerø - også etter at han forsvinner.

- De får en utfordring nå, men beholder de resten av spillergruppen, pluss kanskje noen nye, så blir dette bra. Nå som jeg forsvinner gir det også muligheten for andre yngre - akkurat som da Anstein (Enggravslia) forsvant, og jeg fikk tillit, forteller Bjørnsen.

- Vi må ha minst én - kanskje to nye spillere - hvis vi beholder resten, mener Simen Muffetangen.

Artikkeltags