Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig lavtrykk nærmer seg - venter mye nedbør og vind

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: - Det vil blåse godt både i vest og øst, sier meteorologene, som også har sendt ut farevarsel for mye snø.

(Nettavisen): Et lavtrykk nærmer seg Sør-Norge, og sent på kvelden lørdag er det ventet at vinden vil ta seg opp. Søndag vil det blåse godt både i vest og øst, melder Meteorologisk institutt på Twitter. Store deler av lørdagen er ventet å bli rolig og fin.

Det er sendt ut farevarsel på gult nivå for vindkast i Ryfylke og etter hvert også på Hardangervidda. Farevarselet gjelder fra sent lørdag kveld.

- Utsatte steder er det ventet vindkast fra sørøst på 27-30 m/s, skriver Meteorologisk institutt.

- Søndag er den verste dagen. Mandag er vinden ventet å dreie nord og nordvest, men det kan fortsatt være en del vind på Østlandet, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill.

Nytt fra og med fredag er at meteorologene også sender ut farevarsel for mye snø. Det er sendt ut farevarsel på gult nivå for mye snø i Buskerud, Vestfold, Telemark, Østfold, Akershus, Oslo og Agder-fylkene, på det meste opp mot 40 centimeter.

- Langs kysten venter vi nedbør som regn, og det er ventet en god del. I indre strøk venter vi snø, sier Eikill.

«Lørdag kveld og søndag ventes mye snø i indre og høyreliggende områder, lokalt 30-40 cm», heter det i farevarselet for Agder-fylkene. Anbefalingen er å beregne noe ekstra tid til transport og kjøring og å bruke riktige dekk.