Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen har ekstra god grunn til å være blid

Artikkelen er over 6 år gammel

PORSGRUNN: Porsgrunn Rørleggerforretning AS har halt i land en kontrakt i Vestfold til en verdi på over 25 millioner kroner. Kontrakten er den største noensinne i bedriftens historie.

Kontrakten har en verdi på 25 millioner kroner, men med moms blir det totale beløpet på over 31 millioner kroner, og firmaet er sikret jobb fram til sommeren 2016.

– Det er en stor kontrakt for oss, vi har begynt forbedrende arbeid og regner med vi vil være i full gang i løpet av sommeren, forteller daglig leder Carsten Skottner Engh.

STORE PROSJEKTER

Et sted mellom 10 til 15 mann er allerede i sving på prosjektet som finner sted på medisinsk senter i Sandefjord og Engh utelukker heller ikke at det er mulig de må ut og hente mer arbeidskraft.

– Det kan hende vi må ut å hente flere folk, men ikke akkurat nå, sier Engh og legger til at om det skulle komme en større jobb til på bordet, så må de nettopp det.

– Vi har hatt flere store jobber de siste fem årene, forteller Engh og viser til både Nav-bygget i Skien samt Lyngbakken sykehjem.

SAVNER ENGASJEMENT

Rørleggerfirmaet konsentrerer seg i hovedtrekk om nedre deler av fylket, samt Vestfold.

– Vi holder til på Vallermyrene, så det blir ikke lange turen for oss til Vestfoldområdet, sier Engh som også savner mer interesse om næringslivet i Porsgrunn fra de lokale politikerne.

– Der er Skien flinkere, mener Engh viser til Skiens ordfører, Hedda Foss Five som er ute titt og ofte på bedriftsbesøk i sin kommune.

LÆRLINGER

Porsgrunn rørleggerforretning As er et familieeid selskap og ble i 1972 stiftet av Engs far. De har i dag 28 ansatte og av dem er det tre lærlinger. Engh regner med de har hatt rundt 40 lærlinger siden firmaets oppstart for 43 år siden.

– Vi har tre lærlinger nå, men vi har vært flinkere til å ta inn lærlinger. Men det er markedsavhengig, vi må jo ha noe å gjøre til dem og med det sikre at de får den nødvendige opplæringen, sier Engh.

EGEN MESSE

Utover høsten blir det full produksjon for Porsgrunnsfirmaet i Vestfold. I tillegg har man løpende mange små og mellomstore prosjekter.

– Vi har en egen rehabiliteringsavdeling, med flisleggere og snekkere. De er i full sving med et stort prosjekt for Skien boligbyggelag på Gulset, der de skal rehabilitere baderom i 100 boliger. I tillegg har løpende et sted mellom 40–50 eneboliger og leiligheter, sier Engh og påpeker at de har nok å gjøre

– Vi merker også større optimisme i Grenland nå enn det var i fjor. Og 2016 tror jeg blir kjempebra sier Engh som snart setter i gang sin egen messe.

– Vi savner Handelsstevnet, der hadde vi god omsetning. Men når den er borte må vi finne på noe selv og lage vår egen messe, sier Engh som om noen år kan feire selskapets 45 års jubileum.