Han påstår ikke å sitte på sannheten, men han vil finne ut av den. Sammen med en gruppe fra Skien varsler lederen for Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, at han vil komme til bunns i spørsmålene rundt Chemtrails, eller Geoengineering som Oddekalv velger å kalle det.

En ting er han uansett sikker på. Folket har aldri fått servert sannheten fra myndighetene.

MANIPULERER VÆRET

Kort forklart er Geoengineering teorien om mulige måter å manipulere været på, da i hovedsak kjemikalier som med vilje som blir sprayet over oss fra fly. Noe som på sikt vil påvirke klimaet på jorden. Chemtrails som konspirasjonsteori hevder at en del visuelle spor etterlatt av flytrafikk er kjemiske eller biologiske stoffer som bevisst blir sprayet over himmelen av årsaker som holdes hemmelig for offentligheten og ledes av ulike myndigheter.

At det hele er sterkt forbundet med konspirasjonsteorier lar ikke Oddekalv seg stoppe av.

- Jeg fikk mye dritt den gang jeg tok opp spørsmål rundt elektromagnetisk stråling fra mobiltelefoner. Det er en negativ holdning her i landet til at man ikke skal stille spørsmål. Denne gruppen vil vite hvem som sprayer og hvorfor. Vi vil stille spørsmål og forlange og få svar. «Hvorfor» er kanskje verdens viktigste spørsmål, sier Oddekalv til TA.

- NOE STORT TULL

En av dem som mener Oddekalv, og resten av dem som følger teorien fortjener betegnelsen konspirasjonsteoretikere, er skeptiker, forfatter og blogger, Gunnar Tjomlid. Han kaller det hele noe stort tull.

- Som ved alle andre konspirasjoner, så må man spørre seg hvordan dette kan holdes hemmelig. Hvis dette var noe myndighetene skulle holdt hemmelig for oss, så måtte flere titusen mennesker holdt tett om dette, sier Tjomlid til TA. -  Og hvis dette med Chemtrails virkelig eksisterte, hvorfor skulle det da være mest effektivt å slippe det over oss med fly, og håpe på at det skulle lande på de riktige stedene? Da ville det vel vært mer effektivt å ta det rett i drikkevannet.

Han legger til;

- Når de hevder de har funnet dokumentasjon på dette, så handler det ofte om helt andre ting, og det trekkes absurde slutninger ut fra dette. Det hele svikter på så mange plan sier, Tjomlid.

- SPRAYET MYE OVER TELEMARK

Ifølge Oddekalv er det i hovedsak stoffene barium, aluminium og strontium som sprayes over oss. Barium er et grunnstoff og et av de vanligste man finner i jordskorpen. Bariums karbonat brukes blant annet i produksjon av rottegift. Strontium er også et grunnstoff, som blant annet brukes som fargestoff i fyrverkeri. Aluminium er et grunnstoff som kan medføre helsefare og lungeforandringer om man blir utsatt for det i større mengder.

På sin åpne facebook-profil gir han uttrykk for at det er 15 år siden han ble gjort kjent med temaet. I et innlegg skriver han følgende;

 «Jippi. Endelig fikk vi dannet i Skien en gruppe som skal jobbe med Chemtrails eller Geoenginering som det heter i dag. En gruppe bestående av forskjellige personer som er interessert i å finne ut hva det er som skjer. At det er noen som dusjer himmelen har jeg visst om i snart 15 år, etter at en fortvilet politimann kom inn til meg og bad om hjelp. Kunne ikke ta saken da, men nå er det lettere etter at staten la ut en NOU i 2009 hvor dette er beskrevet som en måte å motvirke klima oppvarmingen. Men har felleskapet sagt at e´det er greit å stjele solskinnet fra oss alle? Nei derfor vil vi grave i sprayingen, og finne noen som må svare. Gruppen er dannet meld dere inn folkens og bli med i arbeidet eller støtt det!»

- Jeg vet at det er blitt sprayet mye over Telemark, så det er mange som sitter med spørsmål rundt dette, hevder Oddekalv til TA.