Langt unna komfort-SONEN

Av
Publisert

Det skulle være en liten og grei skitur på en drøy time. Mine skiferdigheter innbyr ikke til stort mer enn Hulderløypa på Svanstul. En time på velpreparerte løyper uten mye bakker er det som skal til for å holde meg i sonen. Komfortsonen. Det endte med en nesten fem timers kamp mot elementene. 
 

Kjentmannen viste seg ikke å være så kjent. Ikke var hun mann heller. Og turen endte langt utenfor det fine løypenettet på Svanstul. En liten stund i går ettermiddag lurte jeg på, i fullt alvor, om det ble overnatting i det røde skuret som du ser på et av bildene. Gud vet hvor det er, men det var i alle fall ikke der vi skulle. Det var minst halvannen time unna noe som helst. 


Foto:

Saken var den at vi skulle gå en liten ekstrarute utenom den velkjente Huldreløypa. Huldreløypa hadde kanonspor og alt lå fint til rette. Innimellom tittet solen fram også. Men jeg ble overtalt til en tur litt utenfor det trygge. Det ene førte med seg det andre og plutselig befant vi oss i ulendt terreng med store mengder løssnø og et par feilnavigeringer, som jeg gjerne tar på min kappe, så var vi ikke i nærheten av noen løype i det hele tatt. 
 

Og vi bakset altså fram og tilbake i timevis. At jeg i tillegg hadde sju fall, flere av dem går ikke inn i estetikkens hall of fame, for å si det forsiktig gjorde det hele ikke lettere. Stavene bøyde seg som spaghetti og jeg lurte på hvor Oddvar Brå var når man trenger ham. For denne mannen trengte en ny stav. Skistav. Ikke bare var det smertefullt å havne på ulike sider av ræven, det var en kamp for tilværelsen å komme seg opp igjen også. Spesielt når spaghettistavene forsvant til bunns i voldsommme snøkrater.
 

Foto:

Etter 25 vintre i Telemark er det fortsatt, skam å melde, ikke mye som minner om de stolte tradisjonene fra Morgedal hos denne karen.  Mine evner på ski ligger ubehagelig nær sylteagurkers evne til å spille klaver. 
 

Men når sant skal sies ble det likevel en fabelaktig søndag. Til og med bilen, som hadde glidd ut fra sin parkering, og plutselig sto midt på plassen som en trafikkonstabel på Champs-Élysées, hadde hatt konduite nok til ikke å treffe andre biler.  Og neste søndagstur?  Den kommer til å bli gjennomført til fots.

Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

Artikkeltags