- Hva vil dere gjøre med dette?

Av
DEL

Jeg ble sjokkert. Jeg kan ikke formulere det på annet vis. I et av de områdene som kunne vært blant de fineste i Grenland ser det ut som en søppelplass. Det ser ikke ut i det hele tatt. Og miljømessig er det en katastrofe.

(Bildeserie: Bla deg gjennom bildene i toppen av artikkelen)

For uten at jeg vet nøyaktig hva som gjemmer seg over og under jorden, er det ganske opplagt at det slett ikke er bra for miljøet. Faren for tilsig til elven er også åpenbar.

Vi er mellom Skien og Porsgrunn langs elven. På bildet under kan man se hvor området er. Like nord for Menstadbroen, på vestsiden. Det som kalles Raset og er et industriområde. Området går fra Svea fyr og sørover mot Menstadbroen.

Og jeg er kjent med at det tidligere var slik mange steder. Men det er slett ikke slik vi skal ta vare på miljøet, ta vare på naturen, ta vare på det rene vannet og de fantastiske omgivelsene vi har. Så her må man skjerpe seg og få i gang en opprydning før det virkelig er for sent.

En ting er forresten miljøet. Men det er helt åpenbart farlig også i området. Om barn klarer å frigjøre seg fra gamingen et par timer og forviller seg inn på området, går på oppdagelsesferd- slik barn bør gjøre innimellom – så er det mye som kan gå galt. Det er mye som ikke er sikret og mange feller.

Det var altså en av disse dagene da arbeidstimene ble mange, da valgdebatter og avisarbeid ble litt mye  og jeg  ville avreagere ved å rusle litt i nærområdet der jeg bor.

Jeg hadde hørt på de fine ordene fra MDG, på Venstre, på Rødt og SV og alle som var rørende enige om å ta et krafttak for miljøet. Med utslippsfrie elbiler og 2025-mål og slukke branner i regnskogen i Amazonas og alt og det.  Og så havnet jeg altså i noe som er en katastrofe, en skamplett i Grenland. I gangavstand til begge de to store byene våre.

Sent mandag kveld så jeg hvordan den dyktige og entusiastiske miljøpolitikere i Skien og Porsgrunn fosset fram og gjorde et kjempevalg. Hør bare her: I Skien har Rødt (4.5), AV (5.7) og MDG (5.2) til sammen 15.4 prosent oppslutning. I Porsgrunn har Rødt (6.8), SV (5.6) og MDG (5.7) prosent oppslutning. Selvfølgelig er ansvaret ikke bare deres, det er alles. Men vi venter jo litt mer av folk som på inn- og utpust snakker om miljøet.

Og jeg undrer meg akkurat nå: Hva har alle disse flotte miljøpolitikerne tenkte å gjøre med denne skampletten – i vår egen felles hage langs elven?

Artikkeltags