Elsker du meg? spurte Eva og da svarte Adam...

Og da var ‘an her igjen, fredagen. Endelig på plass.
Av
Publisert
DEL
Og da var ‘an her igjen, fredagen. Endelig på plass.

Man kan si hva man vil, og det gjør opptil flere av oss, (Ytringsfrihed bør finde sted) men når fredagen kommer så er det stas i stova. Eller hvor du nå enn tar imot den.

Fredagen minner litt om den legendariske gamle reklamen, der en fyr kjemper seg gjennom ørkenen, det er sand, det er hett, det er sol og det er bare så vidt han klarer å holde seg i livet, før han plutselig kommer fram til en kiosk, midt i sanden. Der de har rikelig med kaldt drikke. Han sleper seg bort til luken og brøler ut: «Fantomet». Altså bladet om Ånden som går.

På samme måte som noen i morges mumler som første ord til prinsessen, eller prinsen, eller hvem det nå er man først ser når man våkner: «fredag!».

Jeg hørte en historie i badstuen forleden, som visstnok ble fortalt i en kirke, til og med av en prest. Det hadde seg slik at den lokale kirken hadde fått et problem. Den hadde fått mus. Menighetsrådet diskuterte det hele, men visste ikke helt hvordan de skulle ta fatt i det, men presten selv hadde et forslag.

«Jeg døper og konfirmerer den, for etter de er døpt og konfirmert så ser vi dem jo knapt i kjerka».

Så ingen skal komme og fortelle at ikke prester har humor.

På dagens dato, for 20 år siden, altså i 1998, så ble det forresten inngått en veldig spesiell avtale mellom 19 europeiske nasjoner. Det ble besluttet å forby kloning av mennesker. Dette var i etterkant av at man hadde klonet lammet Dolly, som ble født i 1996 og levde til 2003. Jeg husker godt at bildene av det lille, søte lammet, gikk sin seiersgang over verden, alle fikk sjokk og man ble redd for å ha en haug med klonede mennesker gående omkring.

Den skepsisen går det an å forstå. For noen av oss er det mer enn nok å se i speilet for å være kategorisk imot kloning. Men det er ikke blitt så veldig utbredt som fryktet.

I stedet for å klone folk ser det ut til at legene pynter alt de kan på det de har. Jeg har hørt ganske vanvittige historier om puppeforstørrelser og penisforlengere. Blant annet han som spanderte nye pupper på både x’en og y’en. Altså forhenværende og nåværende.

Da er man glad i, ehm, folk da.

Vel, vi skifter tema før jeg kommer på enda tynnere is.

Onsdag var altså statsminister Erna Solberg på besøk hos Donald Trump. Og jeg må si, ut fra det jeg så, så klarte hun seg godt. Det er jo ytterst begrenset hva man kan få til i slike møter, men i pressekonferansen etterpå så var i alle fall Erna tydelig på at hun slett ikke bare var en nikkedukke på besøk i Det hvite hus. Det skal hun ha.

Og siden vi er innpå det så leste jeg en vits om nettopp den amerikanske presidenten, som dessverre ikke er mulig å oversette:

«What does Donald Trump say when he can't find his Viagra? The erection is rigged».

Og helt til slutt kan vi i dag se oss i stand til å overbringe en dialog fra Edens have (bildet tok jeg ikke så langt derfra tror jeg) tilbake til Adam og Evas tid.

Eva var visst litt kritisk til Adam og spurte ham lett sjalu:

«Elsker du meg, Adam?».

Adam var uskylden selv og kontret:

«Ja, hvem ellers?».

Og med denne vakre historien fra romantikkens vidunderlige verden erklæres fredagen for åpnet.

Signe stunda.

Artikkeltags