- I det siste har jeg fått noen solide skyllebøtter

Av
Publisert

I det siste har jeg som redaktør fått noen solide skyllebøtter med kjeft fordi vi ikke har dekket kulturlivet i Telemark omfattende nok. Noen er direkte ufine. Det er riktig nok en del som «alltid» klager over dette. Noen gråter nok også for «sin syke mor» som det heter.

Mens andre har gode og legitime poenger som jeg absolutt tar til meg.

Noe av det krevende i denne bransjen er alle som ønsker at vi skal skrive om «deres» sak. Men det er også givende. Det er gøy at folk fortsatt er opptatt av å komme i avisen.

 • Kulturfolket vil gjerne ha omtale av det meste som skjer på deres felt.
 • Idrettsfolket vil gjerne ha massiv omtale av det som skjer hos dem.
 • Alle bilentusiastene i området ønsker av vi skal dekke alle de flotte arrangementene som de har.
 • Jeger- og fiskeforeninger har masse bra som skjer i deres ende av skogen.
 • Turfolket, ikke minst turistforeningen, har titoppere og andre topper og vil gjerne vise fram all den positive energien som finnes i deres område.
 • De ulike partiene har massivt med «utspill» som skal vise hvor bra akkurat deres politikk er.
 • Vi har ulike fagforeninger som har saker av mer eller mindre krevende karakter der man kjemper for arbeidsmiljø, arbeidsoppgaver, involvering og jobbsikkerhet.
 • Så har vi alt som skjer innenfor skolesektoren. På denne tiden er det hundrevis av avslutninger av ulik karakter. Noen av ungene og lærerne har jobbet over lang tid og laget aldeles strålende skoleavslutninger som både har et godt pedagogisk og kunstnerisk innhold.
 • Og da er vi ikke engang begynt å snakke om bompenger. Som mange er irriterte over. Noen med spesielt god grunn. Spesielt det at dette rammer så ulikt. Sannheten, tror jeg, er at vi trenger flere bommer – ikke færre. Vi trenger at byrden med å betale bompenger blir fordelt noenlunde likt. Og da blir det også noe mindre på de som er mest rammet i dag. Vi trenger at bommene står slik at alle som kjører mye i et område får en tilnærmet lik belastning. Dessuten er det neppe tvil om at vi trenger at infrastruktur og veier blir bedre, sikrere og fornyet i takt med tidens krav. Vi lå langt etter i Telemark, men de par siste året har det virkelig begynt å skje en del. Blant annet på grunn av bompengene, som vi ikke er glade i.
 • Når det gjelder kriminalitet, så er det mye å ta tak i. Folk skal føle seg trygge. Folk skal vite at politiet kommer om man trenger dem. Folk skal føle at kriminelle både blir avslørt, tatt og straffet. Og når politiet gjør en dårlig jobb – eller nærpolitireformen har sentralisert så mye ressurser at de settes ut av stand til å gjøre den gode jobben de ønsker, så må vi i pressen være vaktbikkjer.
 • Vi vil også gjerne være gode på næringslivsstoff. Ikke bare på konkurser, tvilsomme disposisjoner og virksomheter som drives i konflikt med lov- og avtaleverk. Vi vil også være med på å heie på alle dem som gjør det bra, som får til noe spesielt, som skaper verdier og arbeidsplasser.
 • Vi vil være dyktige på stoff om integrering og innvandring. Vi vil gi en stemme både til dem som er opptatt av å være humane og ta imot på en raus måte – men respekterer også dem som har saklige og seriøse motforestillinger til den innvandringspolitikken som har preget både Telemark, Norge og Europa de siste tiårene. Her er det nesten et utømmelig saksfelt som vi prøver å dekke bredt og balansert.
 • Også har vi vår tids største og viktigste sak: Klimakrisen. Vi har behandlet vårt alles felles hjem, kloden på en måte så den, i beste fall, har fått en ganske kraftig influensa. Kanskje det til og med er en livstruende lungebetennelse. I TA vil vi så gjerne være en pådriver for at både våre folkevalgte – og alle vi andre – er med på å bidra til det grønne skiftet som antakelig er helt avgjørende om de kommende generasjoner skal få oppleve like vanvittig vakre junimåneder som den vi opplever i år. Fargerik, fuktig og forførende.

Det er nok av saksområder og jeg som redaktør vil så gjerne at TA gjør alle til lags.

Men tilbake til starten: Det skjer utrolig mye fint på kulturfronten i Telemark. Så mye at det er vanskelig å få med seg alt. Men selvfølgelig vil vi gjerne skrive mer om kultur. Det også.

Artikkeltags