Gard «fra Bø» er over alt i mediebransjen

Kommentar: Ove Mellingen
Publisert

Gard Michalsen var en stille og beskjeden lokalkontorjournalist i TA. Vel, det er kanskje ikke helt riktig, han var verken stille eller beskjeden, men han jobbet i alle fall for TA i Bø.
 

Han fartet rundt i Vest-Telemark og skaffet seg, på rekordtid, et fantastisk tilfang av kilder, kontakter, tipsere og folk som det var verdt å skrive om. 
 

Men så forsvant han videre nordover der han opprinnelig er fra, hadde flere jobber, startet en avis og et nettsted i Vesterålen og havnet etterhvert i avisen Finnmarken i Vadsø der han ble sjefredaktør, sjæfsredaktør han selv sa, med trippel «æ». 
 

Av ulike private årsaker valgte han, uten jobb, uten sluttpakke, uten så mye mer enn et helt vanvittig pågangsmot å flytte til byen han elsker å hetse: Oslo. 
 

På den tiden, omtrent, høsten 2014, kunne folk som fulgte sendingen til NRK av Eirik Haugen og jeg som gikk til cupfinalen i Oslo, se ham de siste milene innover, der ham slo følge. Jeg tror til og med han gikk baklengs noen kilometer. 
 

For å gjøre en lang, omfattende, morsom og utrolig innholdsrik historie om Gard ganske kort, så startet han et nettsted, medier24. Og nå er han den ledende medieskribenten i Norge. Den desidert ledende. 
 

Alle i norske medier, fra konsernsjefer og styrere av stiftelser til lokale redaktører som meg, vet hvem han er. Og han er stadig på tråden med et eller annet. Da har han ofte ikke tid å vente på svaret, selv om han har pønsket ut spørsmålet selv. Videre-videre-videre. 
 

Onsdag møtte jeg ham i Bergen på redaktørforeningens høstmøte der jeg skulle fortelle litt om min måte å være redaktør i Telemark på. 
Gard dekket møtet for sitt eget nettsted. Du ser ham med kamera på bildet. Han var et helt sidepanel i seg selv med spørsmål, kommentarer og innspill.
 

Han både pekte på «elefanten i rommet» i forhold til medieøkonomi og utropte seg selv til å være det, i en av sine mange kommentarer. 
Og han klarte til og med å fange opp andre folk som tenkt å stille spørsmål, uten å tilkjennegi det noe særlig. «Trur en fra Trøndelag har et spørsmål nu..». Det er godt gjort i en sal med omtrent 150 redaktører.
 

Gard er over alt og han er det på en god måte. Det aller meste som blir publisert på hans nettsted er vel fundert og laget basert på gode presseetiske prinsipper. Og gjør han en feil så er det ofte han selv som avslører det. 
 

Det er i grunn ufattelig gøy at Gard og hans økende antall ansatte har fått det så godt til. Spesielt fordi jeg tror at TA og Telemark har en bitte liten del av æren...

Artikkeltags