Gå til sidens hovedinnhold

Kom ikke til enighet – nå snur kommunen

FYRESDAL: Som TA tidligere har omtalt har Fyresdal ønsket å utvide Hamaren aktivitetspark med en tretoppvei på Kjeøyni. Kommunen og grunneierne av øya har ikke kommet til enighet om øya og kommunen så på muligheten for å ekspropriere øya. Nå snur derimot kommunen og flytter prosjektet til fastlandet.

Det var VTB som først omtalte saken.

Etter flere runder med forhandlinger om Kjeøyni har kommunen nå valgt å endre planene for tretoppveien. Nå planlegger de å bygge tretoppveien på fastland i Hamaren aktivitetspark.

– Vi kom ikke til enighet om øya med grunneierne, men hovedgrunnen til at vi nå endrer planene er at det ble for dyrt. Broa over til øya ville blitt alt for kostbar og vi ville ikke klart det, forklarer ordfører i Fyresdal, Erik Skjervagen.

Les også

Kommunen: – Helt useriøst Grunneierne: – Ingen evne til dialog

Turistattraksjon

– Nå er vi i gang igjen og det er et kjempespennende prosjekt. Det kommer til å bli et spektakulært tilbud og er tenkt på som en turistattraksjon for Fyresdal kommune, forklarer Skjervagen.

Det er det danske arkitektfirmaet Effekt som står bak tegningene og som nå skal i gang med å tegne inn tretoppveien på fastlandet. Mye av pengene som var innvilget til prosjektet på øya har blitt overført til byggingen av tretoppveien på fastlandet.

– Nå er det bare å kjøre på. Målet er å starte byggingen til våren, sier Skjervagen.

Les også

Nekter å gi fra seg øy til aktivitetspark - ordføreren går for tvangsovertakelse