Det var midt på natten mandag 21. september i 2020 at kvinnen fra Notodden og to menn tok seg inn på industriområdet i Gvarv i Midt-Telemark.

De skal ha brukt en vinkelsliper for å skjære opp fem trafokiosker som tilhører Midt-Telemark Energi.

Målet var å stjele kobber, men midt i «arbeidet» ble de tatt på fersken av vektere som kom til stedet.

Samtlige ble arrestert etter innbruddet og forsøket på kobbertyveri, og en av mennene ble også varetektsfengslet etter hendelsen.

Nå er kvinnen i 50-årene tiltalt for forsøket på kobbertyveri. Tiltalen mot kvinnen fra Notodden inneholder en lang liste med andre lovbrudd.

I juli 2020 skal hun ha stått bak et innbrudd i en bolig i Porsgrunn. Et vindu ble knust og huseierne ble loppet for blant annet en myntsamling, julepynt, Playstation, smykker, flere flasker vin, ei motorsag, toalettsaker og flere andre ting.

Kvinnen må også svare for å ha lånt ut en bil til en av sine medsammensvorne under forsøket på kobbertyveriet. Kameraten hadde verken førerkort, og var også ruspåvirket, da han kjørte bilen en rekke ganger fra sommeren 2020 til sommeren 2021.

Kvinnen er også tiltalt for ruskjøring, for å ha stjålet et bilskilt og for å ha kjørt en bil som det var gitt bruksforbud mot.

Notodden-kvinnen må møte i Telemark tingrett til høsten.

LES OGSÅ: Mener det kan ha blitt avfyrt ti skudd i boligen da menn tok seg inn om natta