Det bekrefter jourhavende jurist i Politiet Merete Øyestad til TA mandag.

Hendelsen fant sted fredag kveld i Krogshavn, forteller mor til 12-åringen. Hun er naturlig nok rystet over det som skjedde.

- Han var i Krogshavn sammen med to kamerater og de drev med litt guttestreker. I den forbindelse hadde de vist fingeren til en gruppe som satt på en benk der. Sønnen min har fortalt at den ene mannen som var der plutselig klikket. Han kjeftet på de og fikk til slutt tak i sønnen min. Han tok så tak i midtre finger og bøyde den bakover så den knakk, forteller mammaen.

12-åringen ringte umiddelbart politiet selv, før han ringte mammaen sin. Turen gikk så raskt til legevakta der de ble sendt rett videre til sykehuset.

På vei hjem fra sykehuset, 00.45 natt til lørdag, stoppet de på Herøya for et avhør med politiet.

- De spurte han om hva som hadde skjedd og om han ønsket at det skulle gå til forliksrådet eller bli en straffesak. Men en 12-åring har ikke så mye grunnlag for å mene noe om det, tenker jeg, sier mammaen.

Mulig operasjon

Lørdag morgen var de tilbake igjen på sykehuset. 12-åringen ble da lagt i narkose for å rette ut fingeren.

- De håper at det nå skal gro greit og at han slipper operasjon. Vi skal på røntgen igjen på onsdag eller torsdag og vil få nærmere svar da. Den er knekt helt nede i rota, forteller mammaen.

- Hvordan går det med sønnen din nå?

- Det går greit. Han ble mer overrasket og sjokkert enn redd og lei seg, sier mammaen.

Jourhavende i politiet forteller at det foreløpig bare er den fornærmede som er avhørt. Hun opplyser at det vil bli tatt avhør av flere.