Selv om festivalsjef Kristoffer Mosfjeld i Telemarkfestivalen måtte avlyse årets festival har han ikke ligget på latsiden. Da de nye forskriftene kom 15. juni gikk han straks i gang med å planlegge en minifestival og på torsdag braker det løs.

– Da retningslinjene kom begynte vi å se på hva vi kunne få til. Navnet Såmmårsleg er henta fra Bø-gradestokken og betyr at det er rundt 20 grader og fremdeles sommerlig og varmt, smiler han.

I løpet av den korte tiden har Mosfjeld klart å spikre et rikholdig program som viser bredden av folkemusikkmiljøet i Telemark.

– Her vil det tradisjonelle møte en mer moderne tilnærming av folkemusikken, forteller Mosfjeld.

Variert

Allerede torsdag begynner det med en aldri så liten quiz når musiker og gitarist i bandet Ni Liv, Jan Birger Akerhaugen, setter i gang på Bull Inn i Bø. før konsertprogrammet starter for alvor på fredag.

– Fjorårets bestillingsverk «Haugebonden» ble filmet. Den siste tiden har vi klipt og mikset opptakene slik at publikum kan få oppleve den på nytt, sier Mosfjeld.

Resultat skal vises på kinolerretet i Storsalen i Gullbring.

– Det er fint at bestillingsverket, som fikk svært god mottakelse, kan leve videre.

Deretter blir det gjenhør med den sammensatte gruppa Blåfolk, der blues møter folkemusikk. Gruppa består av Mattis Kleppen, Ottar Kåsa, Rita Engedalen, Daniel Eriksen og Anne Gravir Klykken, alle velkjente musikere innen sin sjanger.

– Gruppa gjorde en god konsert under Telemarkfestivalen i 2017 og det er mange som har ønsket dem tilbake hit.

Fortsetter gjennom helga

Lørdag blir det konsert i amfiet, der Ingbjørg Bø skal lede arrangementet og ordfører Siri Blichfeldt Dyrland skal holde tale.

– Det er fritt etter «Allsang på kanten» og musikerne Ottar Kåsa, Johanne Flottorp og Lars-Ingar Meyer Fjeld skal framføre «Samanslåtten», forteller festivalsjefen.

Her vil også Akkerhaugen rocksamfunn presentere seg litt.

– Anne Fagermo og Tuva Svendsen med band i ryggen vil framføre sine låter.

Plateaktuelle Ni liv avslutter kvelden med en miks av smakebiter fra det nye albumet og gamle favoritter.

Søndag fortsetter minifestivalen med en gratiskonsert Spelemannslaget Bøheringen på Slettelibergja før velkjente Per Anders og Ingvill Marit Buen Garnås avslutter med konsert på Evju bygdetun.

Sikkerhet i fokus

I lys av korona-epidemien har arrangøren fokus på sikkerhet under de ulike arrangementene og følger myndighetenes smittevernregler.

– Publikum skal føle seg trygge hos oss, understreker Mosfjeld.

Han er allerede i gang ed å se på neste års utgave av Telemarkfestivalen, der Ingebjørg Bratland er blant artistene som allerede har sagt ja.

– Det er fremdeles usikkert i forhold til koronaviruset, men forhåpentligvis vil vi kunne arrangere en festival slik alle kjenner den, avslutter Mosfjeld.