Denne uka starter festivalen og festivalsjefen er travelt opptatt med å få alt på plass før det braker løs på torsdag.

– Vi har vært tydelige på at vi i 2021 ville være tilbake, men pandemien er fortsatt med oss, så festivalen i år har tatt hensyn til dette, sier han.

Det betyr halv kapasitet i de fleste arenaene, og Mosfjeld oppfordrer publikum til å kjøpe billetter på forhånd, både for å unngå å bli skuffet dersom det blir utsolgt og for at smittevernreglene blir overholdt.

– Det er enklere både for oss og for publikum om billettene blir kjøpt på forhånd. Da slipper vi kø i døra og koronaregistrering der.

Variert program

Som tidligere år er programmet spekket med kurs og konserter med både lokale og nasjonale artister. Mosfjeld trekker fram konserten «Ellen og elevane» der Elen Nordstoga, som fyller 80 år i år, blir hedret for sin innsats for folkemusikken gjennom et langt liv. Her er velkjente Odd og Aasmund Nordstoga blant bidragsyterne, samt forestillingen «Kongsdøttane», spel, dans og kveding med 18 barn og unge frå Tokke, Seljord, Gransherad og Vinje.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Videre nevner Mosfjeld Ingebjørg Bratland og lokale Byting høydepunkt under årets festival.

– Under sistnevnte konsert vil skuespilleren Mathilde Storm – kjent frå NRK-serien «Rådebank» – synge låta «Høvdingen» i duett sammen med bandet.

Som vanlig vil det være flust med lokal folkemusikk ispedd det Mosfjeld kaller en solid «internasjonal dose».

Selv om pandemien fremdeles preger årets festival lover Mosfjeld god stemning i år også.

– Neste år håper vi på dansing og klemming, men det blir koselig i år også tross begrenset bevegelse. Sitteplasser og servering ved bordene blir bra det også!

For fullt program, se programmet her.