Gå til sidens hovedinnhold

Klar tale fra politiet i kveld: – Overhold karantenen og reglene, eller risiker bøter eller fengsel

Artikkelen er over 1 år gammel

I en melding på Facebook, gir Politiets nettpatriulse – Sør Øst, klar beskjed til alle som ikke overholder rådene gitt av Folkehelseinstituttet vedrørende karantene.

– Det er viktig at når du blir satt i karantene, at du overholder den karantene. Gjør du ikke det, vil politiet fra i dag ha myndighet til å håndheve karantenebestemmelsene. Noe som kan føre til bøter eller fengselsstraff i inntil seks måneder.

De siste dagene har det kommet rapporter om at mange ikke overholder karantenen de er pålagt. Fredag kom også beskjeden om at mange reiste til hyttene sine. Og dersom du fortsatt er en av dem som er på hytta, gjør du trolig lurt i å reise hjem med en gang.

– Vi vet også at svært mange nå befinner seg på hyttene sine i Sør-Øst Politidistrikt. Det er fra og med i dag ikke tillatt. Du risikerer bot eller fengsel dersom du ikke reiser hjem til din bostedsadresse.

Politiet skriver videre at de har mottatt mange tips på personer som bryter reglene, og de ber om at alle nå følger reglene og anbefalingene gitt av myndighetene.

– Reist hjem, overhold reglene og ta vare på hverandre.