Klar med andre bok i middelalderserie

ROMAN NUMMER TO: TOR BERTEL LØVGREN ER KLAR MED ANDRE ROMAN I SIN MIDDELALDERTRILOGI. HER ER FORFATTEREN AVBILDET PÅ KAPITELBERGET.FOTO: FREDRIK STRØM

ROMAN NUMMER TO: TOR BERTEL LØVGREN ER KLAR MED ANDRE ROMAN I SIN MIDDELALDERTRILOGI. HER ER FORFATTEREN AVBILDET PÅ KAPITELBERGET.FOTO: FREDRIK STRØM

SKIEN: Skiensforfatteren Tor Bertel Løvgren er klar med andre bok i middelaldertrilogien om Tord. Romanen har fått navnet «Bueskytteren».

DEL

Som i første bok «Sverddrengen» er det kongsbrødrestriden midt på 1100-tallet som danner bakteppe for historien.

I løpet av skriveprosessen har Løvgren gjort et dypdykk i middelalderhistorien, med særlig vekt på folks dagligliv og forholdene rundt kryptkirken på Kapitelberget, klosteret på Gimsøy og gården Bratsberg i Gjerpensdalen.

Telemark og omegn

I denne boken ror og seiler krigere sammen med Inge Krokryggs forbundsfelle, Gregorius Dagsson, fra Skida (Skien) langskip til Bjørgvin, Nidaros, Viken og Bohuslän, der de mest kjente sjøslagene i denne perioden av Norges historie utspiller seg, skriver forlaget. Leseren blir også med nitti hærmenn på flukt over Hardangervidda vinterstid, der målet er å komme fram til Erling Skakkes gård i Etne.

Romanen er som forløperen «Sverddrengen», fortellingen fra to tideverv som løper parallelt og veves inn i hverandre, og med et språk tilpasset de ulike epokene. Løvgren bruker historisk stoff som flettes inn i fortellingen.

Forholdene i romanen skildres «nedenfra» gjennom to unge menn og deres familier, og «ovenfra» gjennom høvdinger og mektige kongsbrødres tanker og handlinger.

Første bind av middelaldertrilogien ble utgitt i 2018. Tredje og siste bind har fått tittelen «Pilegrimen», og ventes utgitt i løpet av 2021.

Artikkeltags