Gå til sidens hovedinnhold

Klar for splitter ny 17. mai-sang

SKIEN: Kan Skien få en splitter ny 17. mai-sang? Det tror leder for 17. mai-komiteen og inviterer til låtskriver-konkurranse.

- Ja, vi utfordrer små og store til å lage tekst og melodi til en ny 17. mai-sang i Skien, men det er en forutsetning for å være med at vedkommende låtskriver bor eller går på skole i Skien.

Det sier leder av 17. mai-komiteen i Skien, Odin Adelsten Bohmann (Arbeiderpartiet).

Vil bli sett

- Det er jo slik at låtskriverne ofte havner i skyggen, her får de endelig en anledning til å komme i rampelyset selv. Allerede har vi fått og hørt positive tilbakemeldinger fra både utøvere, lærere og skribenter, så det blir veldig spennende å se omfanget av bidrag som kommer inn.

- Det må være temaer fra 17. mai i sangen?

- Ja, det er i alle fall det naturlige, som fellesskap.

- Hvem er med i juryen?

- Foruten meg selv er det Kari Lise Holmberg (Høyre), Jeanne Bøe, Lise Ripegutu, Espen Gjelstad Gundersen og Arild Andersen.

Kan gjøres enkelt

Adelsten Bohmann bedyrer at en ikke må ha dyrt opptaksutstyr eller må gå i et profesjonelt studio for å sende inn låta si. - Nei, jeg tror til og med en kan spille inn et opptak på en smartphone eller lignende. Noter kan også sendes inn.

Fristen for å sende inn sitt bidrag er 2. mai.

- Og hva får den heldige vinner av ære og berømmelse?

- Vinneren får et stipend pluss at vedkommende får anledning til å spille inn sangen i studio - med video - før nasjonaldagen. Og på selve dagen vil sangen bli offentliggjort som en del av kommunens offisielle 17. mai program.