I fjor plugget de i stikkontakten og det var det.

- I år blir det hipp hurra og bånn gass, sier Tore Hammersmark, daglig leder i Skien by.

Etter at handelsstanden ble snytt for julemarkeringen ifjor, er gleden stor over å kunne planlegge og arrangere folkefest i byen i år.

Nissetog og korpsmusikk

- Vi gleder oss så sinnsykt, sier Hammersmark, som er midt i planleggingen av julefeiring i byen i år. Allerede kommende lørdag er festen i gang.

Da blir det julegrantenning, nissebesøk og da ringes julen inn i Skien by.

- Vi skal fylle byen med barn og unge, foreldre, tanter og onkler, besteforeldre og alle som vil, sier Hammersmark, som håper på folkefest når julebyen Skien åpner i år.

Lørdag blir det som tidligere nissetog, men i år med et annet utgangspunkt.

- I år går nissetoget fra parkeringen på Lietorvet. Skien skolemusikk går foran, så går vi gjennom Lietorvet og ned til Handelstorget, hvor enda flere venter.

- Til torget kommer også ordføreren som vil holde en tale sammen med Bjørnis, som er brannvesenets maskot. Han skal sørge for at brannvesenet gjør jobben sin skikkelig når nissen kommer.

Nissen og hjelperne hans

For nissen kommer. Og ikke bare én heller.

- Nissen må hjelpes ned fra taket over Handelstorget, og derfor har vi Bjørnis og brannvesenet til å hjelpe. I tillegg kommer det også to hjelpenisser som skal hjelpe til med å dele ut godteposer til barna, sier Hammersmark, og forteller at det er Rema 1000 som står for godteriet mens Herkules jenter 14 pakker posene.

- Det er godteri og plass til alle, så for at det ikke skal bli trengsel har vi tre nisser som deler ut godteri, forteller han.

Ekstra mye pynt i år

11. desember blir det stort julemarked i byen med mellom 20 og 25 utsalgsboder på torget, og fra 9. til 12. desember får byen også besøk av et tivoli.

- Det blir også mer jul og mer som skjer i år. Vi har fått litt mer penger av kommunen til lys, pynt og kulturelle innslag i førjustiden, og i tillegg har enkelte gårdeiere vært ekstra flinke i år. Vi har også oppfordret butikkene til å lage ekstra fine julebutikker ved å pynte opp både i butikkene og i vinduene, så vi håper de har vært litt ekstra kreative, sier han.

Juletreet på Handlestorget blir også i år pyntet med lapper med ønsker fra Omvendt julenisse, det samme blir juletreet på hotellet i Bryggeparken. Det blir søndagsåpent i flere butikker i sentrum 12. og 19. desember, og det blir "mer av alt" lover Skien by og Tore Hammersmark.

- Vi kjører drar på litt ekstra i år, avslutter Tore Hammersmark og håper så mange som mulig blir med på å tenne julegrana i Skien sentrum kommende lørdag.