Etter at avtalen om å selge isfabrikken til en lokal gruppering i Grenland ble hevet, har de unike produksjonslokalene nå havnet på det åpne markedet.

HØYT ELLER LAVT PRISET?

Fabrikken ligger nå ute på Finn.no med en prislapp som få nok har råd til. Men prisen er altfor lav, sier næringsmegler Lars Tveit i Eiendomsmegler 1 Vestfold til Hegnar.no.

Hele anlegget med produksjonslokaler, fryselager, fjellanlegg og kontorer, totalt på over 11 000 kvadratmeter, kan bli solgt hvis man legger nok penger på bordet.

Megleren har aldri før vært borti et anlegg som dette, og tenker da spesielt på det store lageret inne i fjellet.

- INGEN MELK og BRØD-EIENDOM

- Dette er ingen «melk og brød-eiendom». Den er helt spesiell og uten sidestykke. Jeg har aldri vært borti denne typen eiendommer før, fortsetter Tveit.

Han sier at prisen ikke tar hensyn til den store tekniske verdien, men i stedet er satt på et nivå som er fornuftig for at anlegget igjen skal kunne komme i bruk.

- En så unik eiendom er vanskelig å prise. Vi kan jo ikke ta hensyn til den tekniske verdien, som i teorien er skyhøy. Da blir det til at vi priser ned mot lav lagerpris for det som er inne i fjellanlegget. Her kan vi ikke gjøre de store kontantstrømanalysene, men må heller fokusere på bruksmulighetene som finnes for en ny aktør, og sånn sett har vi lagt oss lavt, sier Tveit til nettavisen.