Fem tabber du ikke må gjøre på Facebook

KJØREREGLER: Har du først møtt noen gjennom sosiale medier, er det et par forholdsregler det gjelder å følge.
FOTO: COLOURBOX

KJØREREGLER: Har du først møtt noen gjennom sosiale medier, er det et par forholdsregler det gjelder å følge. FOTO: COLOURBOX

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hvis du vil finne kjærligheten.

DEL

Norske gutter og jenter i alderen 18-27 år er blitt intervjuet om hvordan de bruker digital kommunikasjon, spesielt med tanke på flørting og kjærlighetslivet. Det viser seg at terskelen for å ta kontakt med noen man ønsker å bli kjent med gjennom sosiale medier er blitt veldig lav.

Det sier seniorforsker Wenche Nag i Telenor Research, som står bak studien, i en pressemelding.

VANSKELIG Å VELGE

Nag mener det er spesielt én stor forskjell på kjærlighetslivet før og etter at sosiale medier, som Facebook, Instagram, Snapchat og Tinder ble stadig vanligere.

– Helt klart de lave tersklene for å signalisere interesse og å ta kontakt. Jeg tror det gjør det vanskeligere å velge for dem som er single, og vanskeligere å føle seg trygg for den som er i et forhold, sier Nag, og fortsetter:

– Frihet og trygghet er en balanseøvelse i det moderne kjærlighetslivet. Akkurat nå tror jeg vi er nærmere frihet enn trygghet. Samtidig snakket deltakerne i studien også om hvordan bruk av kommunikasjonskanaler noen ganger bekreftet og befestet kjæresteforhold. Det lover fortsatt godt for kjærligheten.

FÅ NAPP I SOFAEN

Nag tror ikke sjekkeapper som Tinder kommer til å ta over det å finne kjærligheten i «det virkelige liv».

Side2 har tidligere hatt fokus på nettdating, og sjekking gjennom apper. Da uttalte imidlertid blant andre samlivsterapeut Kate Elin Søyland at nettdating er sosialt akseptert.

- Mitt inntrykk er at nettdating er blitt stuerent - noe «alle gjør» - også personer som foretrekker mer tradisjonelle metoder, sier Søyland.

- Den moderne teknologien gjør det mulig at du kan nettdate en mandag kveld hjemme i sofaen i en gammel slitt joggebukse og uvasket hår – og få napp, legger hun tli med tanke på tilgjengeligheten.

- LETT Å BLI SJALU

Har du først møtt noen gjennom sosiale medier, er det et par forholdsregler det gjelder å følge.

– Det er lett å bli sjalu når man ser at kjæresten har trykket «liker» på bilder av en attraktiv kollega eller ler hjertelig av en snap man ikke vet hvem er fra. Denne usikkerheten tror jeg mange kjærestepar og samboere i dag må finne en måte å leve med, sier Nag.

Hun har laget en oversikt over fem tabber du bør unngå på Facebook, og sosiale medier generelt:

• Ikke vis at du har snoket i gamle bilder og lignende.

• Ikke send selfies på Snapchat i tidlig flørtefase.

• Ikke flørt på Facebook-veggen, for da kan alle se det.

• Ikke bruk masse blunkefjes i en tidlig fase.

Og for de nyforelskede: ikke teppebomb hverandres Facebook-vegger med kjærlighetserklæringer. Det er ikke gitt at alle de andre Facebook-vennene synes det er like søtt å få det i nyhetsfeeden sin til stadighet.

* LES OGSÅ: Dette er de ti mest irriterende Facebook-vennene

TINDER-TABBER

Selv om Nag ikke har troa på at sjekkeappen Tinder kommer til å ta helt av, har vi tidligere skrevet om tjenesten. Da ramset vi blant annet opp noen grunner til hvorfor du sveipes til venstre - altså det vises ikke interesse. På lista finner vi punkter som treningsbilder, gruppebilder eller penisen.

Artikkeltags