– Ordfører Robin Kåss blir som kjent til doktor Kåss igjen i løpet av året. Men husker han sine gamle legekunster? For å være på den sikre siden, ansetter vi dr. Robin på bamsesykehuset vårt, så han kan øve seg litt før han slippes løs på ekte pasienter igjen.

Det er med glimt i øyet invitasjonen til Bamsesykehus på Porsgrunn bibliotek er formulert av en ansatt.

– Har du et kosedyr hjemme som hangler litt? Ta det med til sykestua på biblioteket, så kan doktoren og gode hjelpere fra Porsgrunn Røde Kors plastre, bandasjere, sy og trøste. Kanskje det blir en liten overraskelse til bamseforeldrene også, heter det videre i arrangementsinfoen som nylig ble lagt ut.

Ordfører Robin Kåss forventer relativt lavt blodtrykk på pasientene, men gleder seg til å ta fatt på rollen som bamselege 21. januar.

– Jeg får mange hyggelig forespørsler som ordfører og denne var blant de aller hyggeligste, sier Kåss, som var rask med å takke ja.

Han er klar på at han ennå har noen måneder igjen som ordfører, men at en ny hverdag kommer fort.

Det var i høst han bekreftet at han gikk inn i sitt siste år som ordfører, og vil returnere til jobben som lege. Kåss har jobb som bedriftslege hos Avonova, som har kontor på porselensfabrikken.