Gå til sidens hovedinnhold

– Kan ikke akseptere en avtale som gir oss dårligere forhold

SKIEN: – Bare for å ha det klart, vi motsetter oss ikke å undertegne en leieavtale med kommunen. Men vi kan ikke akseptere en avtale som gir arbeidsstuene økt arbeidsmengde og redusert tilgjengelighet.

Det sier Mette Fredly som er håndverkslærer ved Skien arbeidsstuer for barn, hun har også skrevet et leserbrev med sine poeng.

Hun uttalte seg i TA tidligere denne måneden, det samme gjorde kommuneadvokaten, og Fredly mener at det i den forbindelse er nødvendig å komme med en presisering:

– I kommuneadvokatens kommentar kan det virke som om Skien arbeidsstuer for barn ikke vil samarbeide med kommunen; det er altså feil.

Bakgrunn for denne saken er at Skien arbeidsstuer har fått skriftlig beskjed fra kommuneadvokaten om at de må være ute av sløydrommet før 29. november. Dette har ført til usikkerhet og uro blant de unge brukerne, deres foreldre, lærerne og styremedlemmer.

Les også

- Å kaste oss ut går mot kommunens egen plan

Foreslått en annen avtale

– Vi undrer oss over hvorfor kommunen ikke kan komme oss i møte og tilby oss en leieavtale som gjør det mulig å drifte arbeidsstuene på de vilkårene som vi har hatt siden vi flyttet inn i lokalet i 1922, uttaler Fredly.

Hun understreker at betingelsene i avtalen fra kommunen er av en slik karakter at arbeidsstuene ikke kan godta den.

– Vi har derfor protestert og framlagt forslag til en avtale som vi mener er mer i tråd med den praksis som har eksistert siden 1922.

– Det oppleves leit at vi som en liten, frivillig og ideell organisasjon i møter med kommunen og husflidslaget skal bruke tid og krefter på å argumentere for vår hevdsbundne rett til lokalene.

Les også

Olaf (10) og Leif (11): – Ikke kast oss ut!

Håper fortsatt

Fredly og de andre lærerne håper fortsatt på at kommunen vil legge til rette for at arbeidsstuene kan drive sitt frivillig arbeide videre i de lokalene som de i dag disponerer.

– Disse lokalene er hensiktsmessige for oss.

Les også

Blir kastet ut: – Mangel på respekt