Etter torsdagens trening stilte duoen opp for både Varden og TA. Fortsatt ser det ut til å være usikkert om Tobias Lauritsen takker ja til skotske Aberdeen.

Tidligere denne uka skal 24-åringen ha besøkt klubben.

Etter det TA erfarer er Odd og Aberdeen enige om overgangssum. Så gjenstår det for Lauritsen å bestemme seg for hvor han ønsker å fortsette karrieren, og eventuelt bli enig med skottene om de personlige betingelsene.

I tenkeboksen

– Har du bestemt deg eller takket nei til Aberdeen?

– Jeg må dessverre si ingen kommentar foreløpig, så skal jeg si noe mer om ikke så lenge, forhåpentligvis, svarer Tobias Lauritsen.

– Så du er rett og slett i tenkeboksen?

– Ingen kommentar.

– Er det flere klubber på banen?

– Jeg må bare henvise til agenten min, så får vi ta det igjen siden, svarer han høflig.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte om Tobias har takket ja eller nei. Dette er opp til Tobias, sier Odds sportssjef, Morten Rønningen.

Agenten, Jack Karadas, har ikke svart TA.

Blir Lauritsen solgt i sommer, skal Odd ha inn en ny spiss. Torsdag var en gammel Odd-helt på besøk. Torgeir Børven (30) var i samtaler med både trener Pål Arne Paco Johansen og sportssjef Morten Rønningen.

Er smigret

Joshua Kitolano kan være på vei til Nederland og Sparta Rotterdam. Odd har bekreftet bud og 20-åringen gjør det samme, uten at de vil si at det er Sparta Rotterdam.

Skulle Kitolano bli solgt åpner det igjen for Thomas Rekdal (21), Stuttgart II-spilleren, som trener med Odd også denne uka.

– Hva kan du si nå?

– Det jeg vet er at det er et bud og det er smigrende. Det gjør noe med det jeg gjør på banen og som person. Jeg gjør noe riktig – selv om jeg alltid kan bli bedre, svarer Joshua Kitolano.

– Hva tenker du om Sparta Rotterdam som din neste klubb?

– Atta (agent Aneke) og jeg skal sette oss ned og vi diskuterer når det kommer tilbud og tar alle klubber seriøst og vurderer de alle, svarer han.

– Hvor stor er avstanden?

– Det får du spørre klubbene om.

Kan ta tid

Morten Rønningen forteller om god dialog.

– Men dette kan ta litt tid, kommenterer sportssjefen.

I fjor takket Odd nei til et bud på rundt seks millioner kroner fra nederlandske Feyenoord. Nå har Joshua Kitolano bare vel et halvt år igjen av kontrakten, han vil ikke skrive ny og vil ut i Europa. Odd må selge i sommer eller la det som var gullkalven gå gratis og da kun få utdanningskompensasjon etter nyttår.

Skal Odd kjøpe fri Thomas Rekdal, som har ett år igjen av kontrakten i Tyskland, skjer det, etter det TA forstår, kun hvis Kitolano blir solgt.

Begge overgangene vil da tre i kraft 1. august når det norske overgangsvinduet stenger. Odd skal heller ikke ønske å slippe Lauritsen før de kan ha en erstatter på plass 1. august.