Utgangspunktet før sesongens siste hjemmekamp i 5. divisjon var lite spennende for Drangedal. De var allerede klare for nedrykk, mens motstander Seljord trengte en seier for å være helt sikker på å unngå kvalifisering om nedrykk. For en drangedøl var kampen imidlertid ordentlig spennende: Dennis Moseid (19). Opp gjennom årene har unggutten, som har Downs syndrom, fulgt lagene i Drangedal tett. Torsdag var det duket for debut på A-laget for 19-åringen, som kom inn på banen da det gjensto 10 minutter, på stillingen 5–1 til Seljord.

– Han har vært forberedt i lange, lange tider og håpet at han skulle få muligheten til å ta et frispark eller et straffespark. I går kom han innpå da det var 10 minutter igjen. Han spilte spiss, banket til på første berøring og da satt den. Da eksploderte stadion og det ble banestorming. Det var et veldig fint idrettsøyeblikk. Til og med spillerne til Seljord og dommerne gratulerte Dennis, sier Bjørnar Luggens, sportslig leder i Drangedal.

Scoringen to minutter før slutt ble den siste i kampen, som endte med 6-2-seier til Seljord.

SE FEIRINGEN HER:

Skulle prøvd seg på B-laget

Det var egentlig meningen at Moseid skulle få sjansen på B-lagets siste hjemmekamp for sesongen.

– Han har vært med i fotballen i Drangedal rundt de lagene i mange, mange år. Han er ikke med fast på treninger, men særlig på hjemmekamper er han med på benken og heier fram kompisene. Det er jo mange av disse som er klassekompiser av han. Han har da som regel fått et innhopp i siste hjemmekamp på det laget han har fulgt tidligere, som G16 og G19. I år var tanken at han skulle spille siste hjemmekamp for B-laget. Siden vi måtte trekke B-laget tidligere i sesongen, fordi vi mistet mange spillere, så ble det bestemt at han skulle få en kamp for A-laget, sier Luggens.

Drangedal pratet med Seljord før kampen om innhoppet til Moseid.

– Vi snakket med dem før kampen og sa at vi forventet at han ble behandla som de andre guttene. Han hadde en sjanse til også, som han brente til på hel volley. Den første fløy over, men den andre satt i mål, sier den sportslige lederen.

– Hva sa han etter kampen?

– Han kom rett til meg etterpå og lurte på hva jeg syntes om scoringen. Han var veldig fornøyd, så diskuterte vi litt om han burde satt den i krysset, flirer Luggens.

Han beskriver 19-åringen som en veldig positiv gutt som er godt likt av alle.

– Så det betydde mye for de andre som var på kampen. Jeg kan ikke huske sist det var banestorming i Drangedal i alle fall.

– Rørende

Moren til Dennis, Maria Dukefoss, var til stede på kampen og ble rørt over det hun fikk se.

– Det var veldig rørende å se medspillere og motspillere gratulere Dennis og at de gledet seg med ham, sier Dukefoss.

Hun sier at det har vært veldig mye fotball for 19-åringen i oppveksten. Selv om han ikke har spilt så mange kamper selv, så har han fulgt den ett år yngre lillebroren Mattis tett.

– Dennis er ikke så glad i å løpe, men han er glad i å spille kamper. Han har trent masse på skudd opp gjennom årene, sier moren.

Etter scoringen tok sønnen nevene på knærne og en liten pust i bakken.

– Det var nok ikke fordi han var sliten. Men han var rett og slett utladet, siden han har ventet lenge på denne kampen, sier Dukefoss.

19-åringen går til vanlig tre dager i uka på Kragerø videregående skole og jobber to dager i uka på familieparken Hulfjell gård i Drangedal.

– Etterpå feiret han med pizzasnurrer sammen med sin beste venn. At han fikk være med kampen og score mål betyr mye for Dennis og mye for oss i familien også, sier Dukefoss.

– Veldig artig

– Vi snakket med Drangedal før kampen og var klar over at han ble byttet inn. Vi skulle egentlig prøve å lage et straffespark, men det var ikke så enkelt å få det til, for de var ikke så ofte oppe i 16-meteren vår. Så fikk de en mulighet og da la vi til rette for at det kunne bli scoring. Det var meget populært og veldig artig, sier Seljord-trener Lars Inge Sollie.

Han så hvor mye scoringen betydde for unge Moseid.

– Det er klart at det målet var veldig viktig for en som er så engasjert i fotballen som han. Alle var fornøyde med at han scoret, både Drangedal-spillerne, våre spillere og dommerne, sier Sollie.