En kirketjener som støtte på trioen en gang lurte på om de to var foreldrene til Didrik. Ja, svarte «Bettan».

Det er riktignok veldig sosialt når det store teamet bak turneen «Desemberstemninger» er samlet, men ingen av dem er altså i familie. Rundt 40 konserter fordelt på 31 spillesteder er hva som venter når turneen starter i Bø i Vesterålen 21. november. Med på laget er også pianist Trond Akerø-Kleven, kjent fra Operagutta.

Oppdaget Didrik på tv

Da Elisabeth Andreassen og Ole Edvard Antonsen promoterte konsertene fredag, var Didrik Solli-Tangen blitt syk, dagen før han skal lede finalen i «Skal vi danse» på TV2. Til uka må «Junior» være klar til å bli med på turné for fjerde gang. Han og Antonsen møttes da de kjempet i finalen i «71 grader nord» i 2012, som henholdsvis yngste og eldste deltaker. Men Antonsen hadde lagt merke til Solli-Tangen allerede da tenoren stilte i Melodi Grand Prix:

– Jeg tenkte at han vil jeg gjøre noe sammen med, men hvis han vinner blir han nok vanskelig å få tak i, så vi satt hjemme og lurte på om vi burde stemme på han eller la være, ler Antonsen.

Etter MGP-seieren minnes han at Heistad-karen gjorde seg litt utilgjengelig for pressen. Hadde han blitt høy på seg selv?

– Da vi møttes under «71 grader nord» fikk jeg et helt annet inntrykk av han, presiserer Antonsen.

Et krevende halvår

Strabasene i tv-programmet står i kontrast til hvordan Antonsens liv har vært det siste halvåret. Etter et trippelbrudd i benet, en infeksjon og ni operasjoner, er han endelig klar til å gi publikum julestemning.

Julestemning får de selv også, men et av Andreassens beste juleminner hittil i livet er den gangen hun fikk et piano i gave. Hun gråt av glede i en uke, og familien betalte avdrag på instrumentet i nesten tre år. Antonsen kommer fra en musikalsk familie der nesten alle spilte et instrument. Julekvelden endte gjerne i en jamsession der alle ville spille og ingen gå rundt juletreet.

Under forberedelsene til årets turné har trioen hatt alt for mye låtmateriale mellom hendene. Nå jobber de med å få det ned til en tight, variert konsert som skal speile tre allsidige artister. 70 prosent er julemusikk og resten hentet fra deres respektive karrierer.

– Vi prøver på en måte å finne opp jula på nytt, sier Antonsen.

Andreassen skal blant annet gjøre duetten «The Prayer» med Solli-Tangen, en hit hun hadde med Jan Werner. Antonsen garanterer for gåsehudfaktor.

Tøfler og nyvasket hår

Begge synes Didrik er gøyal å ha med. – Han er en ukomplisert og likandes kar, og en utrolig dyktig sanger, mener «Bettan». Hun har jobbet med tenoren tidligere også, i to sommershow. Nå kjører de et hardt løp mot jul, men de prøver å slappe av der de kan.

– Når Didrik og jeg setter oss i bilen i sju-åttetida om morgenen, har vi ofte på oss joggebukse, tøfler og lette gensere, humrer stjernetrompetisten.

– Og jeg kommer ut våt i håret og legger meg bak. Det er ikke mye glam, repliserer Andreassen.