Nisser i hopetall

Tente grana: Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn tente julegrana på Rådhusplassen i går kveld.  Alle foto: Hanna Hekkelstrand

Tente grana: Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn tente julegrana på Rådhusplassen i går kveld. Alle foto: Hanna Hekkelstrand

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Flere tusen barn, voksne og nisser hadde møtt fram da julegrana skulle tennes på Rådhusplassen i Porsgrunn i går ettermiddag.

DEL

Et par minusgrader og kald vind var intet hinder for de mange frammøtte da julegrana skulle tennes i Porsgrunn i går.

– Det var jo litt surt tidligere i ettermiddag, så vi var litt usikre på hvor mange som kom til å komme, men her er det virkelig mange, sa konferansier John Lysø fra scenen.

Skyfri og stjerneklar himmel bidro til å skape en stemningsfull ramme rundt det årvisse arrangementet, som tradisjon tro ble arrangert av Lions Club Porsgrunn.

Nissetog

Som så mange ganger tidligere begynte arrangementet med julegrantenning på Vestsida i Porsgrunn, med nissetog derfra og til Rådhusplassen. Toget ble akkompagnert blant annet Eidanger Pike- og Guttekorps og Porsgrunn Janitsjarorkester.

Nissetoget var i år så langt at noen av deltakerne hadde problemer med å komme seg inn på Rådhusplassen, før folk ble oppfordret til å trekke lenger innover.

Kulturinnslag

Vel framme på Rådhusplassen ble det underholdning ved Porsgrunn Kvinnekor, som i anledning dagen var utkledd som nissekoner, og ved Porsgrunn Amatørteater. Sistnevnte holder på med innspurten før årets juleforestilling, og ga en publikum en smakebit på forestillingen Jul i Blåfjell. Både koret og teatergruppa bød på to sanger hver.

Alvor

I tillegg til kulturinnslagene talte Thea Welander fra Frelsesarmeen i Porsgrunn. Hun minte publikum om hvor fint det er at mennesker samles for å tenne lys i mørketida, men hun minte også om at ikke alle gleder seg like mye til jul.

Hennes håp var at flere ville huske på dette i tida fram mot jul.

Fikk pris

Lions Julepris ble også delt ut, og gikk i år til Herøya Nærmiljøsenter. Prisen består av en sjekk på 10 000 kroner, noe som tydelig ble satt pris på av mottakeren. Lions Julepris deles ut til organisasjoner og lag som har gjort en ekstra innsats for barn og unge. Herøya Nærmiljøsenter driver blant annet ungdomsklubb, tilbud for ungdom etter skolen og flere andre tiltak.

Lokke fram nissen

Arrangementets høydepunkt var naturlig nok tenningen av den store julegrana på Rådhusplassen.

Ordfører Robin Kåss hadde fått det ærefulle oppdraget å tenne lysene på grana, og han fikk publikum til å telle ned sammen ved å bruke Porsgrunn sitt slagord «sammen om Porsgrunn».

Ordfører Kåss mente at lys i treet kanskje ville kunne lokke fram selveste julenissen, og at han kanskje ville ha med seg noe spennende til de mange frammøtte barna. Dette viste seg å holde stikk, og nissen dukket opp med poser til barna.

Arrangementet ble avsluttet med julesanger og gang rundt juletreet.

Artikkeltags