Stadig flere småbarnsforeldre trenger hjelp fra Frelsesarmeen

Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Frelsesarmeen ser at det er flere som trenger deres hjelp enn for 20 år siden.

DEL

- Vi ser helt klart en forskjell. Det er flere som trenger hjelp nå enn for 20 år siden, forteller Øyfrid Storch i Frelsesarmeen i Skien.

Årets siste måned er her, og gavmildheten er større enn ellers i året. Hvert år strømmer gaver i form av mat, klær og andre gjenstander inn dørene til Frelsesarmeens lokaler i Prinsessegate i Skien.

Det går ikke offiserene ubemerket hen at den økonomiske forskjellen blant telemarkingene er større enn tidligere.

- Det er et større skille mellom fattig og rik, og forbruket er større enn før, forteller Storch. Hun er offiser sammen med mannen hennes, Dan Storch. De har jobbet i Frelsesarmeen i mange år og har fulgt utviklingen tett.

SMÅBARNSFORELDRE OG RUSMISBRUKERE

- Det er vel slik for småbarnsfamilier at man har vansker for å få økonomien til å gå rundt. Og når det blir vanskelig tenker man her må jeg gjøre noe. Da er det mange som kjenner til at man kan prøve å få hjelp av Frelsesarmeen, og vi hjelper gjerne barnefamilier med mat og aktiviteter, forteller Dan Storch.

Men det er ikke bare økt antall småbarnsfamilier som trenger hjelp. Også flere rusmisbrukere søker støtte hos Frelsesarmeen.

MANGE HUNDRE POSER

Pål Eikåsen har jobbet som frivillig i Frelsesarmeen i 20 år. Han forteller at det vil bli delt ut en god del mat i løpet av høytiden.

- Jeg kan tenke meg et sted mellom 100 og 130 poser med mat. Julepresanger er veldig vanskelig å si hvor mye det går, men det er maten som er mest populær, forteller han.

GÅR FOR REKORD

For sjuende år på rad ble det i jula i fjor satt ny innsamlingsrekord i Frelsesarmeens julegryter, på landsbasis. Nå håper Storch at det vil bli ny rekord, både nasjonalt og lokalt.

- Det ble samlet inn 381.000 kroner i Skien i fjor. Tenk om vi kunne gått forbi 400.000 i år. Det hadde vært kjempefint, avslutter han.

Artikkeltags