Torsdag ettermiddag ble det en offisiell åpning av rekkverket ved scenen og restauranten i Brekkeparken i Skien. Til stede var representanter fra Telemark museum som har ansvaret for parken og Skien boligbyggelag som har gitt rekkverket til en verdi av 400 000 kroner i gave.

Storstue utendørs

- Vi har et bo- og nærmiljøfond, og det skal komme alle de 15 000 medlemmene våre til gode, dermed fant vi ut at å gi et nytt glassrekkverk til parken i forbindelse med våre 75 år, var det riktige. Det opplyser administrerende direktør i Skien boligbyggelag, Marianne Hegna.

Hun mener Brekkeparken er byens storstue utendørs.

- Og et nytt glassrekkverk vil gi de besøkende et enda bedre utsyn over den flotte byen vår.

64 medlemmer i starten

Hegna opplyser om at den offisielle overrekkelsen, som altså fant sted torsdag, markerer startskuddet på jubileumsåret. - Det blir et arrangement seinere.

Stiftelsesmøtet til boligbyggelaget var 7. januar 1946, 64 var medlemmer. Året etter var byggingen av 24 leiligheter på Gimsøy i gang.

Spesiell opplevelse

- Boligbyggelaget har gjennom høsten og vinteren vært i dialog med oss for å se om Brekkeparken kunne være en god arena for denne folkegaven, opplyser Bjørn Rudborg, avdelingsleder ved Telemark museum.

- Ideen kom om et nytt og transparent rekkverk i Brekkeparken, med det flotte vidsynet over Skien by. Glassrekkverket er altså en gave til befolkningen, et vindu mot byen.

- Hva sier besøkende som har sett det ny rekkeverket?

- De jeg har snakket med er utelukkende positive. Å gå her eksempelvis på kveldstid gir en helt egen opplevelse med alle de tente lysene i byen.

- Hvordan var det egentlig her tidligere?

- Det gamle gjerdet hadde en høy vegg i tre, med et vindusfelt over der igjen. - Dette gjorde at man måtte gå helt fram til rekkverket for å se ut over Skien og omegn.

Koblet til nybygget

Jorunn Sem Fure er direktør ved Telemark museum. Hun peker på at oppdatering og fornyelse av parken er betydningsfullt.

- Spesielt er det viktig i disse dager at det skjer positive ting som dette. Det vil bli helt flott å komme hit enten en går seg en tur eller etter hvert opplever jazzkonserter og andre begivenheter.

- En ser jo utover byens nærmest uansett hvor en sitter i sceneområdet.

Et annet poeng er jo at nybygget til 114 millioner kroner vil være klart i løpet av våren. Det vil lokke til seg mange besøkende, og et transparent rekkverk som gir panoramautsikt over byen vil forsterke attraktiviteten.

- En kan jo faktisk da se ut til vannspeilet som er helt sentral i historien om Skien, avrunder avdelingsleder Rudborg.