Flere bygninger har rast sammen i Nepals hovedstad Katmandu etter at et jordskjelv med en styrke på 7,9 rammet landet.

I hovedstaden, Katmandu, befinner nå flere elever ved Seljord Folkehøgskole seg. Men ifølge skolens Facebook-side skal elevene være i sikkerhet.

- Elevene har i dag vært delt i tre hovedgrupper. Via rektor Arve Husby i Katmandu meldes det om at alle er i god behold og holder seg i ro der de er, beroliger skolen på sosiale medier.

- UBEHAGELIG OPPLEVELSE

Det er 80 elever ved folkehøgskolen som for tiden befinner seg i det jordskjelvrammede området.

- Vi var midt i skjelvet, og det var bokstavelig talt en rystende opplevelse. Men alle er i sikkerhet og alle er uskadd, forteller Huseby til TA, lørdag formiddag. Han befinner seg i Katmandu sammen med elevene sine.

- Det er klart man blir urolig, men alle er trygge nå. Trafikken er i ferd med å ta seg opp, og ting er i ferd med å gå sin gang igjen, forteller han videre.

- PANIKK

Blant elevene fra folkehøgskolen som befinner seg i Nepal, som ligger mellom India og Kina, er 20 år gamle Klara Sivertsen. Hun forteller at jorskjelvet skjedde da skolen var på et seminar.

- De fleste av oss er i sjokk. Vi hadde snakket om jordskjelv på forhånd, men vi hadde ikke forventet dette. Noen nepalere har sagt til oss at det var det sterkeste skjelvet de har opplevd siden 90-tallet, sier hun til Dagbladet.

KRAFTIG SKJELV

Skjelvet rammet Nepal lørdag formiddag lokal tid og hadde sitt episenter mellom Katmandu og byen Pokhara. Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS meldte først at skjelvet hadde en styrke på 7,7, men oppjusterte det senere til 7,9.

Skjelvet var også grunt, bare to kilometer dypt. Jordskjelvet varte i flere minutter, og skrekkslagne mennesker løp ut på gatene da husene begynte å svaie.

ÅRLIG REISE

Elevene i Seljord reiser årlig til Katmandu i Nepal for å utveksle kulturer sammen med den lokale ungdommen. De første elevene dro til Nepal for en måned siden.

- Det har vært en veldig innholdsrik tur, med kulturutveksling, dans og musikk. En gruppe har til og med vært på Mount Everest, forteller rektoren.

Onsdag neste uke reiser elever og lærere hjem igjen til Telemark, og Seljord etter en innholdsrik tur. Med en skremmende opplevelse i bagasjen.

- Det er noe vi skulle vært foruten, men deter også en erfaring om hvordan andre i andre verdensdeler har det, sier Husby.