Jan Petter solgte 3063 kurver jordbær på en dag

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Mandag fikk kjøpmann Jan Petter Steinsholt hos Rema 1000 på Gimsøy tak i et parti billige jordbær. På en dag solgte han 3063 kurver. Nå kaller han seg bare for jordbærkongen.

DEL

I helgen fikk jordbærbøndene et problem. Knallvær førte til at veldig mye bær modnet samtidig. Siden de fleste butikkene holder stengt på søndager betyr det at bærene hopet seg opp hos fruktgrossistene på mandag. Da fikk kjøpmannen et tilbud han ikke kunne si nei til.

- Jeg fikk rett og slett tilbud om veldig billige bær dersom jeg kunne kjøpe mye. Jan Petter eller Jappen som alle kaller han er kjent for litt galskap så han slo til.

FLERE PALLER

- Jeg kjøpte rett og slett seks og en halv pall, sier Steinsholt. Da lastebilen kom på mandag trodde de ansatte at det hadde klikket for meg og det hadde det vel også for seks og en halv pall er veldig mye jordbær, ler kjøpmannen.

Med en pris på 19 kroner kurven kjøpte kundene kassevis og i løpet av tirsdagen alene ble det solgt 3063 kurver. Den dagen sto frukt og grønt for over 30 prosent av omsetningen i butikken.

UTSOLGT

- Akkurat den dagen var vi nok blant dem som solgte mest jordbær i landet, sier kjøpmannen. Akkurat det er vel ikke sikkert, men i forhold til størrelsen på butikken ble det solgt mye bær.

Egentlig har kjøpmannen sommerferie, men Steinsholt innrømmer at han har vært innom hver dag for å sjekke tallene. Nå ser han ikke bort fra at butikken kommer til å gjøre lignende sprell i fremtiden.

- Ja, for det verste er jo at vi greide å bli kvitt alt, ler Steinsholt...unnskyld jordbærkongen.

Artikkeltags