Gikk til topps for tredje gang

Heidi Weng, nybakt norgesmester i motbakkeløp i Treungen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Weng, BUL og Johan Bugge, Eidsvoll idrettslag ble norgesmestere i motbakkeløpet Skuggenatten opp i Treungen i dag.

DEL

For Weng ble det hennes tredje seier på rad i Treungen, mens Bugge tok sin aller første.

«Kongen» av Skuggenatten opp, Tomas Bereket fra Eritrea, som nå representerer Vidar, måtte i år ta til takke med en tredjeplass, drøye to minutter bak vinneren. På andreplass kom Torstein Tengsareid, Egersund.

Eritreeren Tesfayohannes Mesfin, som nå er bosatt i Norge, hadde til hensikt å sette ny rekord. Han ledet klart omkring halvveis i løpet, men var uheldig å miste den ene skoen. Med sko på den ene foten, og sokk på den andre, fullført han. Dermed havnet han et stykke ned på resultatlista.

VIND, REGN OG SNØ

For løperne, publikum og arrangører ble Skuggenatten opp, som i år hadde status som NM, en utfordring. Temperaturen ved start var et par grader, oppe på Skuggenatten så vidt over null. I løpet av natta hadde det lagt seg mellom fem og 10 centimeter med snø på toppen. Treungen idrettslag var i tvil om de kunne gjennomføre konkurransen, men løpere insisterte på at konkurransen skulle gå sin gang. Etter blant annet å ha konferert med forbundet, ble løp som planlagt.

Heidi Weng kunne berette at løypa var tøff, og at hun hadde ligget på alle fire et par ganger.

- Men moro var det likevel, sa motbakkedronningen.

Over 400 aktive var påmeldt, de fleste stilte til start. I turklassen var det cirka 150 deltakere. Med fint vær, hadde det vært atskillig fler.

Artikkeltags