Gå til sidens hovedinnhold

Jens (21) døde av overdose – prosjektet «Rocketman» skal hjelpe unge

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Ungdomsprosjektet «Rocketman» skal bidra til at unge holder seg borte fra rus. I dag rappellerte flere modige sjeler seg ned fra hotelltaket i byen.

Jens Lunde Tusvik (21) døde av en ufrivillig overdose tidligere i år. Foreldrene så etter mening i det meningsløse. Da så prosjektet «Rocketman» dagens lys.

Kjetil Haugersveen i Eidanger IL begynte å jobbe på prosjektet i fjor høst.

– Da Jens døde i januar fikk vi et spark bak, det ble mer konkret. Flere av Jens sine venner kom med innspill, forteller Kjetil.

Etter begravelsen donerte foreldrene over 40.000 kroner til prosjektet. Pådriver i prosjektet, Kjetil Haugersveen i Eidanger IL, sto i dag på taket til Comfort Hotel i Porsgrunn, sammen med ham var det over 30 ungdommer.

Kjetil forteller at hele prosjektet handler om at ungdom aktiviseres i sunne miljøer.

– Vi er i gang med turer og aktiviteter. I dag var det over 30 ungdommer fulle av ressurser og ideer som rappellerte ned fra taket, forteller Kjetil.

På taket til Comfort Hotel var både venner av Jens, familie og andre i prosjektet.

Se bildene nederst i saken.

Et vidt spekter

Han forteller at det er mange som ønsker å bidra til at unge holder seg borte fra rus.

– Vi har hatt en kveld tidligere for dem som ønsker å bidra. Det er mennesker som tidligere har drevet med rus, det er fagfolk og det er foreldre, sier Haugersveen.

Dagen startet med en innledning av prosjektet, deretter gikk det videre til gruppearbeid.

– Vi snakket om hva som skal til for at de selv ønsker å bli med i prosjektet, det var mange gode innspill, forteller Kjetil.

Det er også flere foreldre som deltar i prosjektet.

– Det er foreldre som forteller at de synes det er vanskelig å snakke med barn som driver med rus. De kan føle på at det er skamfullt, sier Kjetil.

Les også

Rocketman fikk 500 likes på under et døgn – historien om Jens (21) engasjerer

Sommerjobb til unge

Kjetil forteller at det som skjer framover handler om aktiviteter for guttene og jentene som er med i prosjektet.

– Vi sier ikke nei til noen, og alle som ønsker å bidra i prosjektet tar vi gjerne imot. Det er flere som har erfaring med rus som vil hjelpe, sier Kjetil.

Foreløpig jobbes det med en finansiering til «Rocketman».

– Det er viktig at dette er et langsiktig prosjekt. Vi må være tett på de neste fem-sju årene. Det er sånn vi tenker med prosjektet, forteller Kjetil.

I tillegg til pengene etter begravelsen til Jens har det kommet inn noen sponsorpenger. Men det ideelle er en stabil finansiering over tid.

– Vi vil få de unge ut i sommerjobb, vi må ha økonomi til aktivitetene og vi må ha muligheten til å følge opp, forteller han.

Bildeserie

Rappellering Comfort Hotel