- Jeg har aldri sovet ute om vinteren før

I LAVVO: Ordfører Hedda Foss Five og de tre barna skal sove ute i natt. 3. Skien speidergruppe sørger for lavvo, fyr i ovnen, liggeunderlag og sovepose for gjestene sine.
Foto: Stine Solbakken

I LAVVO: Ordfører Hedda Foss Five og de tre barna skal sove ute i natt. 3. Skien speidergruppe sørger for lavvo, fyr i ovnen, liggeunderlag og sovepose for gjestene sine. Foto: Stine Solbakken Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører Hedda Foss Five i Skien gjør som nesten 200 andre ordførere i Norge i natt. Hun skal sove ute.

DEL

– Jeg har aldri sovet ute om vinteren før, så dette blir spennende. Jeg er mest bekymret for om vi kommer til å fryse, men vi har kledd oss godt, sier trebarnsmoren, som har med barna på 10, 8 og 5 år.

I LAVVO

– Jeg har alltid likt utfordringer. Jeg er vant til å ha med barna på tur, så vi har pakket ned det vi kan komme til å trenge, forklarer Foss Five.

Det er 3. Skien speidergruppe som sørger for at ordføreren og barna hennes får en komfortabel natt. Speiderne i alderen 13 til 15 år har slått leir i Skien fritidspark og har invitert ordføreren inn i deres lavvo.

PANGSTART FOR FRILUFTSÅRET

I hele landet markeres i kveld den offisielle åpningen av Friluftslivets år. Alle innbyggere oppfordres til å delta i den norske friluftstradisjonen hele dette året. Å sove ute en vinternatt går fint uten masse utstyr, forsikrer 3. Skien speidergruppe.

Du trenger en god og varm sovepose, et underlag som isolerer mot kulden, ulltøy og lue. Om du velger balkongen, snøhule, gapahuk eller lavvo, oppfordrer speiderne til å sove ute sammen med andre for hyggens skyld. Sov godt!