Fredag 10.juni publiserte RA en artikkel om dette spesielle Ferraribesøket i Rjukan sentrum. Det var Saudi Arabia Ferrari Owners Club som var på en sju dagers tur i Sør-Norge. De italienske sportsbilene med sjåfører og pasasjerer tok en pitstop i verdensarvbyen. Her ble bilene med den steilende hesten i front parkert foran Såheim kraftstasjon - hvor det også buldrer noen hestekrefter. Deretter suste de videre vestover med Geiranger som det store målet. Mange hadde møtt konvoien på de svingete veiene i Tinn, Notodden og Kongsberg. En av dem var Stian Stubb som var sjokkert over trafikkulturen.

- Jeg måtte likevel bråbremse

- Jeg kom kjørende mot tunnelen ved Maristigen og like ved sving 2 og 3 så var det tre Ferrarier som prøvde å kjøre forbi en bobil, jeg kom kjørende i motsatt felt. To av Ferrariene klarte det akkurat, mens den tredje klarte akkurat å kaste seg bak bobilen igjen før jeg traff den. Jeg måtte likevel bråbremse og det var ikke langt unna at den havnet under bilen min. Jeg har en stor SUV på 2,5 tonn så ingen tvil om hvem som hadde tapt den, sier han.

- Har du opplevd noe liknende før?

- Jeg har sett noen fæle forbikjøringen men ingen som dette. Jeg har aldri måtte vise to langefingre i trafikken før, sier han.

- Mer Blodstrupmoen enn Alladin Oil!

En innringer til lokalavisen lurte på om han var havnet midt oppe i en filminnspilling.

- Jeg ser i bladet at de var fra Saudi Arabia, men det var mer Blodstrupmoen enn Alladin Oil de jeg møtte på Tinnsjøveien! Makan til kjøring! Lurte en stund på om jeg var med i en nyinnspilling av Børning 4, men politimannen hengende bak så jeg ikke noe tel!

- Ble forbikjørt i sikkert 140- 150km/t

I RAs kommentarfelt på Facebook var det mange som reagerte.

- De var fine de, men virket som de trodde at de var alene på vegen gjennom Tinn!

- Ja, og uten hensyn til trafikkregler!

- De kjørte helt idiotisk på vei mot Rjukan. Ble forbikjørt i sikkert 140- 150km/t på vei mot Bolkesjø fra Kongsberg. Kjørte forbi inn mot svinger og kan takke skjebnen for at de ikke møtte noen. Da hadde noen av den ikke fått opplevd Såheim!

Men ikke alle synes det var noe å henge seg opp i

- Jæ........sutre punger.. kjører ikke med disse bilene som en kjip peugeot eller vw.. klart de må dra på....

Savner mer UP ved Våer

Stian Stubb har et godt råd til politiet angående Maristien.

- Jeg har lagt merke til at i sommersesongen så blir det kjørt ganske fort og farlig ved Våer og den delen av fylkesvei 37. Spesielt siden det er mange bobiler og folk som parkerer bilene og går langs veien. Er egentlig et tidsspørsmål før det går ordentlig gærent altså. Jeg vil råde politiet til å ta en tur opp dit en gang iblant og sjekke.