Hertha Berlin-keeperen mottok Gullballen fra Norges Fotballforbund under Idrettsgallaen i Stavanger lørdag.

– Jeg er veldig stolt, takknemlig og rørt, sa Jarstein fra scenen.

De to andre nominerte i herreklassen var tidligere Odd-keeper André Hansen (nå Rosenborg) og Joshua King fra Bournemouth.

Norges Fotballforbund skriver dette om Jarstein på sine nettsider lørdag kveld:

«Jarstein har vært en markant profil for Hertha Berlin i Bundesliga og en toppranket keeper i ligaen. Han har også hatt sterke prestasjoner for landslaget og vært en sentral brikke i landslagets suksess i Nations League».

Ada Stolsmo Hegerberg (23) vant som ventet Gullballen for kvinner.

Juryen har bestått av Nils Johan Semb og Lise Klaveness i NFF, fotballkommentator Knut Espen Svegaarden i VG, fotballkommentator Kenneth Fredheim i Discovery, fotballkommentator Øyvind Alsaker i TV 2 og Vidar Sanderud i NFF (sekretær).

Arvesen nominert til Årets ildsjel

Viktor Arvesen (70) fra Fossum var stemt fram som en av fem nominerte til prisen Årets ildsjel under Idrettsgallaen. Arvesen og de fire andre nominerte ble tatt opp på scenen da prisen skulle deles ut, og det var Doris Norbye som til slutt kunne smykke seg med tittelen Årets ildsjel.

Arvesen har i en årrekke gjort en formidabel innsats i Fossum, fotballkretsen og NFF. I starten av desember, da det ble klart at han var en av de nominerte til Idrettsgallaen, sa han dette til TA:

– Dette var både voldsomt og overraskende. Jeg ble tatt litt på senga, men det er selvsagt utrolig moro å komme videre. Det er stort for det er helt sikkert 400 eller 500 andre som er nominert og kunne vært i en finale. Det legges ned utrolig mye arbeid både i Telemark og resten av landet, sa Arvesen.